Tutsak KJA Sözcüsü Ata'dan 25 Kasım mesajı

Tutsak bulunduğu Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'nden 25 Kasım mesajı gönderen Ata, mücadele eden tüm kadınları selamladı, "Mirabel kardeşlerin hikayesi, bizim için bir araya gelerek örgütlenme ve mücadeleyi büyütme gerekçesidir" dedi.

Amed’de gözaltına alınarak tutuklanan ve Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne konulan Özgür Kadın Kongresi (KJA) Sözcüsü Ayla Akat Ata, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj gönderdi. 

Mücadele eden tüm kadınları selamlayan Ata, "Biliyoruz ki, Mirabel kardeşlerin hikayesi bugün dünyanın değişik coğrafyalarında canlıdır, yaşanmaktadır. Bizim için onların yaşamında açığa çıkan bu acı gerçekler, bir araya gelerek örgütlenme ve mücadeleyi büyütme gerekçesidir" dedi.

Ata'nın kadınlara mesajı şöyle: "Biz KJA'lı kadınlar, bir mücadele ve dayanışma günü olan 25 Kasım'ı, bugünü açığa çıkaran yaşanmışlıklardan; 'Diktatörlük rejimi ve diktatör' gerçeğinden, cezaevlerinde tutulan 'politik mahkum' gerçeğinden, onlar için cezaevlerini mesken edinen 'politik mahkum yakınları' gerçeğinden, kadın bedenini bir ganimet ve aynı zamanda bir işgal ve iktidar alanı olarak görülmesinin sonucu olarak 'tecavüz' gerçeğinden ve etkisizleştirmek, susturmak, sindirmek, mesaj vermek amacıyla 'katledilen kadın/kadın katliamı' gerçeğinden bağımsız değerlendirmiyoruz. 

Biliyoruz ki, Mirabel kardeşlerin hikayesi bugün dünyanın değişik coğrafyalarında canlıdır, yaşanmaktadır. Bizim için onların yaşamında açığa çıkan bu acı gerçekler, bir araya gelerek örgütlenme ve mücadeleyi büyütme gerekçesidir.

Öyle ki bu mücadele bir gün, bir hafta ya da bir ayla sınırlandırılamaz. Biz 'Her gün 25 Kasım; kadına yönelik şiddet son buluncaya kadar, her gün mücadele ve dayanışma günü' diyen kadınlarız. Bu nedenledir ki, erkek egemen sistem tarafından tehdit olarak görülmekte ve hedef alınmaktayız. 

Bu temelde Mirabel Kardeşler'in anısı önünde saygıyla eğiliyor; 25 Kasım'ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü olmasının yanında bir mücadele günü olduğu bilgisi ve bilinciyle bir araya gelerek eyleme duran kadınları sevgiyle kucaklıyor, selamlıyorum."

Ata, Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto eylemi sırasında, polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Ata, 30 Ekim günü çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevi'ne konulmuştu.