YJA-Star: Elefterya ve Viyan yoldaşları saygıyla anıyoruz

11 Ocak günü Siirt’te yaşamını yitiren gerillalar Elefterya Mahir ve Viyan Gabar, YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı tarafından anıldı.

YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı, 11 Ocak 2017 tarihinde Siirt’te katledilen Elefterya Mahir ve Viyan Gabar isimli gerillaların ailelerine ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

11 Ocak günü Siirt’te yaşamını yitiren gerillalar Elefterya Mahir ve Viyan Gabar, YJA-Star Merkez Karargah Komutanlığı tarafından anıldı.

Merkez Karargah Komutanlığı yazılı açıklamasında, ‘’YJA-STAR, HPG üyelerimiz olan Elefterya Mahir ve Viyan Gabar yoldaşımız 11 Ocak günü gittikleri bir görev esnasında AKP-Saray çeteleri tarafından fark edilmişlerdir. Arkadaşlarımızın bulunduğu yere yapılan operasyon sonucu 2 arkadaşımız da şehit düşmüştür. Öncelikle yaşanan bu şehadetten dolayı yoldaşlarımızın değerli yurtsever ailelerine başsağlığı diliyoruz.’’ denildi.

YJA-Star, yaşamını yitiren gerillalara ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Elefterya yoldaş yurtsever bir aileden mücadele saflarına katılım sağlamıştır. Katılım sağladığı andan itibaren birçok alanında kalmış, halk çalışmalarında, gerilla çalışmalarında sorumluluklar üstlenmiştir. En son Botan sahasında aktif bir şekilde katılım sergilemiştir. Mücadele yaşamında sorumluluğuyla tanınan güçlü, emekçi, yoldaş canlısı olan Elefterya yoldaş örnek duruşa sahip yoldaşlarımızdan biri olarak tanınmıştır. Ha keza Viyan Gabar yoldaş da Medya Savunma Alanlarında eğitim görmüş; Mardin ve Botan sahasında gerillacılık yapmıştır. Özlü, dürüst, fedakarca katılımıyla yoldaşlarının yüreğinde yer edinmiştir.

Her iki yoldaşımız özgürlük mücadelemizde büyük iddia, moral, kararlılıkta Önderliğe, şehitlerimize, halkımıza layık olma çabasını sonuna kadar vermişlerdir.

YJA-STAR güçleri olarak da içinden geçtiğimiz bu tarihi savaş ve direniş sürecine Önderliğimize, şehit yoldaşlarımızın anılarına bağlı kalacağımızın sözünü yeniliyor; bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyoruz.