YJK-E’den Xerabê Bava için acil eylem çağrısı

YJK-E: Başta Almanya'daki yurtsever Kürt kadınları olmak üzere tüm halkımızı, devrimci, demokrat, insanlıktan yana olan tüm güçleri, bütün kadın kurum ve kuruluşlarını katliama karşı alanlara inmeye çağırıyoruz.

Türk devlet güçlerinin Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê Bava köyüne yönelik düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yapan YJK-E, “Başta Almanya'daki yurtsever Kürt kadınları olmak üzere tüm halkımızı, devrimci, demokrat, insanlıktan yana olan tüm güçleri, bütün kadın kurum ve kuruluşlarını katliama karşı alanlara inmeye çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E), 16 Nisan referandumu için seçim çalışmalarının startını Nusaybin’in Xerabê Bava köyünden veren AKP / MHP/ Saray çetelerinin Xerabê Bava köyünü 1 Şubat’tan bu yana abluka altına alarak, 3 Kürdü infaz ettiğini hatırlattı.

“Türk devletinin saldırılarında çok sayıda kişi gözaltına alındı ve bu kişilerin akıbeti hala bilinmiyor. 12 yaşındaki kız çocuklarını alıkoyarak, Kürt kadınlarına tacizde bulunarak halkın iradesini kırmaya çalışan faşist Türk devletinin zihniyetini lanetliyoruz” denilen açıklamada soykırımcı Türk devletinin Nusaybin’in Xerabê Bava köyünde gerçekleştirdiği bu katliamın onların katliam geleneklerini devam ettirme niyetlerini açıkça ortaya koyduğunu kaydeden YJK-E şunları belirtti: “7 Haziran seçimlerini kaybedeceğini anlayan faşist Türk devleti, 5 Haziran günü Amed'de katliam yapmış, 1 Kasım seçimleri öncesinde de Suruç ve Ankara'yı kana bulamıştı.

Nusaybin'in Xerabê Bava Köyü'nde gerçekleştirdikleri vahşeti sosyal medya hesaplarında paylaşan Türk devlet çeteleri, şehitlerimizin cenazeleri üzerinde bozkurt işaretleri yaparken, bu vahşete sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz.

Başta Almanya'daki yurtsever Kürt kadınları olmak üzere tüm halkımızı, devrimci, demokrat, insanlıktan yana olan tüm güçleri, bütün kadın kurum ve kuruluşlarını Xerabê Bava katliamına ve AKP/MHP çetelerinin bundan sonra gerçekleştirmek isteyeceği tüm katliamlara karşı ‘gün birlik günüdür’ şiarıyla alanlara inmeye, bulundukları her yeri eylem yerine çevirmeye çağırıyoruz.”