YJK-E: 'Hebuna Rêber Apo xwebuna me ye, bê Serok jiyan nabe'

YJK-E, 11 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenecek uluslararası komployu 18’inci yıl dönümünde protesto etmek amacıyla düzenlenecek yürüyüş ve mitinge katılım çağrısında bulundu.

Yekitiyê Jinên Kurdistan-Elmanya (YJK-E) yaptığı yazılı açıklamayla, kadınlar başta olmak üzere devrimci ve demokrat çevreleri alanlarda protesto gösterilerine katılmaya çağırdı. Yapılan çağrıda 5 Nisan 2015 tarihinden beri Abdullah Öcalan üzerinde tecridin ağırlaştırıldığına dikkat çekilirken, bunda Türk devleti başta olmak üzere, ABD, NATO ve Avrupa Birliği ülkelerinin sorumluluğuna vurgu yapıldı.

'Kürt kadınları olarak 18 yıldır Önderliğimizin özgürlüğü için mücadele ediyoruz' denilen açıklamada Enternasyonal Uzun Yürüyüş Eylemi de selamlandı:

‘’Başta yurtsever Kürt kadınları olmak üzere bütün devrimci ve demokrat çevreleri, Önderimiz Öcalan'a ve onun şahsında Kürt halkına yapılan uluslararası komployu kınamak için 11 Şubat günü Strasbourg'da olmaya çağırıyor, bu vesileyle dünyanın birçok ülkesinden 70'in üzerinde enternasyonalist ile Kürt kurum temsilcilerinin katıldığı Enternasyonal Uzun Yürüyüş Eylemi'ni selamlıyoruz.”

Açıklama ayrıca 15 Şubat günü Almanya'nın bütün eyaletlerinde bulunan tüm Türk konsoloslukları önüne siyah çelenk bırakılacağı, bütün kadın meclisleri, komün ve inisiyatiflerin ise yürüyüş ve miting düzenleyeceği belirtildi.

Açıklama şu şekilde çağrıyla bitirildi: 'Hebuna Rêber Apo xwebuna me ye, bê Serok jiyan nabe' şiarıyla tüm kadınları alanlara çağırıyoruz.”