YRD: Arkadaşımız Nûjiyan Erhan bilinçli şekilde hedef alındı

YRD, Gazeteci Nûjiyan Erhan'ın KDP-AKP tarafından bilinçli hedef alındığını ve sağlık durumunun hâlâ risk altında olduğunu belirtti. YRD, kadın gazetecilere Erhan'a sahip çıkma çağrısında bulundu.

YRD Koordinasyonu, Gazeteci Nûjiyan Erhan'ın KDP-AKP çeteleri tarafından hedef alınıp yaralanmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Kürtlere ve özel olarak Êzidîlere uygulanan saldırı ve ihanete değinilen açıklamada, buna kendine 'Kürt' diyenlerin de alet olduğu vurgulandı.

"Mesud Barzani'nin Türkiye ziyareti sonrası, her zaman olduğu gibi gene bütün gözler 'şimdi neyi satılar acaba' cevabını beklemekteydi" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu fermanı sonuna kadar götürmek için bütün olanaklar ve koşulları ayarlamışlar. Günlerdir AKP’nin yandaş medyası ile KDP medyası bu yaşanacak durumun propagandasını yapmaktaydılar ki, Êzidî halkımıza yönelik bu fermanın devamını meşrulaştırmak istediler. Bu gerçekler karanlıkta kalmayacaktır. Arkadaşımız Nûjiyan Erhan 3 Ağustos'ta başlayan fermandan bugüne kadar Şengal'deki Êzidî halkımzın sesi olmuştur. Var olan bütün koşullara ve KDP'nin yaptığı baskılara rağmen Nûjiyan Erhan ahlaki yayıncılık duruşundan hiç taviz vermemiş ve bugüne kadar görevini layıkıyla yerine getirmiştir ve getirecektir. Kadın düşmanı çeteler Kürt kadının direnişini kendileri için bir sonu getireceklerini görüyorlar. Bunun için de bu çeteler saldırıyor, tecavüz ediyor ve köleleştirmek istiyorlar. 

'GERÇEĞİ SAKLAMAK İSTEDİLER'

AKP ve KDP çetelerinin ortaklığı sahte bir Kürdü yaratmak istediklerini ve özgür Kürdü yok etmek istediklerini açıkça göstermektedir. Bir Kürt devleti sözü vererek Kürtlerin akıllarına gülüyorlar. Bunu için de hiçbir ölçü tanımadılar. Kürdistan bölgesi bayrağını kendi zırhlı araçlarının üzerine koyarak ve böylelikle yönlerini Ezdixan topraklarına vermişlerdir. Giydikleri elbise ve taşıdıkları bayraklara hürmeten Ezdixan savaşçıları ilk önce bu talihsizliğin önünü almak istemişlerdir. Bunların peşmergeler olmadığını, Erdoğan ve Barzani'nin çeteleri olduğunu bütün dünyaya göstermek ve bu kara lekeyi tarihe geçirmek için Nûjiyan arkadaşımız da orada bulunmaktaydı. Fakat ilk olarak arkadaşımız hedef alınmıştır. 

Gazeteci arkadaşımız Nüjiyan Erhan bilinçli bir şekilde AKP-KDP çeteleri tarafından hedef alınmıştır. Peşmergeler biliçli bir şekilde onun başından vurmuşlar. Gerçeklerin ortaya çıkmaması ve karanlıkta kalması için bunu yapmışlar. Gerçek yüzleri ve niyetleri bu saldırıyla ortaya çıkmıştır. Sırf 'onlar ilk önce saldırdılar' demek için bunu yaptılar. Ama bu fazla önemli değil; acı olan kendine sözüm ona Kürt diyenlerin bunu yapması. Bununla Kürt halkının iradesini teslim almak istiyorlar. Nasıl kaç gün önce Şifa Gerdi çetelerin hedefi olduysa, bilerek Nûjiyan Erhan'ın hedef alınması aynı şeydir çünkü çete her zaman çetedir. Nûjiyan aynı zamanda acı çeken Êzidxan kadınların sesiydi. Yalın ayaklarla, aç susuz kalan ama her şeye rağmen topraklarını bırakmayan o anaların sesiydi. Bunun için Nûjiyan arkadaşımızın hedef alınması DAİŞ çetelerinin Êzidî kadınlarını teslim alması aynı şeydir ve suçtur. Basın açık açık hedef alınmıştır, Nûjiyan arkadaşın yanında 3 gazeteci arkadaşımız da yaralanmıştır."