Yüksekdağ’ın vekilliğinin düşürülmesi kadın iradesine saldırıdır

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yapan Avrupa Referandumda Hayır Kadın Platformu, “16 Nisan Referandumu öncesi onun şahsında devrimci kadınların iradesini kırma politikasıdır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Avrupa Referandumda Hayır Kadın Platformu, AKP / MHP / Saray ittifakının HDP Eş Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğini düşürerek, özgür kadın iradesine büyük bir saldırıda bulunduğunu belirtti. İktidara geldiği günden bu yana uyguladığı faşist politikalarla ilkin kadınları hedef alan AKP zihniyetinin, onun işbirlikçilerini ve kadın iradesini hiçe sayan politikalarının kınandığı açıklamada şunlar belirtildi: “HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'a yapılan saldırı, 16 Nisan Referandumu öncesi onun şahsında devrimci kadınların iradesini kırma politikasıdır. Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci kadınların öncülüğünde büyüyen HAYIR cephesi, AKP/MHP/Saray cephesini kadınların keskin iradesiyle sandığa gömecek, faşist Türk devletinin hiçbir kanun ve kural tanımayan diktatörüne gerekli cevabı verecektir.

Biz Avrupa Referandumda Hayır Kadın Platformu olarak diyoruz ki; Türk devletinin faşist saldırısıyla milletvekilliği düşürülen sayın Figen Yüksekdağ bizim irademizdir. Milyonlarca kadının oyuyla seçilen irademizi savunuyor ve sahipleniyoruz.”