Ankara Fuarı Ceylan Yayınları'nı engelledi

Ankara Kitap Fuarı'na katılan Ceylan Yayınları, fuar yönetimi tarafından "Burada olay çıkmasını istemiyoruz" denilerek engellendi. Yayınevi fuardan ayrıldı.

Eylül Fuarçılık tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen Ankara Kitap Fuarı, Ceylan Yayınları'na sansür uyguladı, fuardan ayrılmalarını istedi. Yayınevi, fuar yönetiminin sansürcünü tutumunu protesto etmek için, fuardan ayrıldı.
Gerekçe olarak yayınevinden çıkan, Arzu Demir'in hazırladığı "Dağın Kadın Hali" ve "Devrimin Rojava Hali" kitapları gösterildi.
Yayınevi çalışanı Gökhan Sofuoğlu yaşanan olayı şöyle anlattı:
"Sabah saatlerinde önce fuar çalışanlarından biri geldi. Burada 'Örgüt propagandası yapılmasına izin vermeyiz" dedi. Ardından Fuar sahibinin yeğeni geldi. 'YPG/YPJ terör örgütü listesinde. Onlarla ilgili kitaplarınız var. Buna izin vermeyiz' dedi. Sonra Osman Pamukoğlu'nun sahibi olduğu Efsane Yayınları'ndan gelenler oldu. Provokasyon yaratmaya çalıştılar, tehdit ettiler. En son Eylül Fuarcılık sahibi Remzi Çayır geldi. 'Sizin başınıza bir şey gelmesini istemeyiz' diyerek gitmemizi istedi. Şu anda kitapları topluyoruz. Karşılaştığımız bu sansürcü tutumu protesto etmek için fuardan ayrılıyoruz."