Dağın Kadın Hali kitabının yazarı Demir'e dava

"Savaşta Barışta Özgürlükte Dağın Kadın Hali" kitabı nedeniyle gazeteci Arzu Demir'e dava açıldı. Demir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

"Savaşta Barışta Özgürlükte Dağın Kadın Hali" kitabı nedeniyle gazeteci Arzu Demir'e kitabıyla "örgüt propagandası yaptığı", "suç işlemeye alenen teşvik ettiği" ve "suçu ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla dava açıldı. ETHA ve ANF muhabiri Demir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.
Ceylan Yayınları'nın 2014 yılının Kasım ayında okurla buluşturduğu kitap, bugüne kadar 7. baskısını yaptı. PKK saflarına katılan 11 kadın gerillanın kişisel deneyimleri üzerinden geleneksel kadınlık ve erkeklik rollerinin dağda nasıl yaşandığının izini sürüyor ve Kürt kadın özgürlük mücadelesinin deneyimlerini inceliyor.

KİTAP YASAKLANMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde yasaklanan kitap, 11 kadın gerilla "aşk, dağ, silah, özgürlük ve cinsellik" ile ilgili sorulara da yanıt veriyor. Ayrıca kitapta Kürt kadınlarının PKK lideri Abdullah Öcalan'a olan bağlılıklarının nedenleri kişisel deneyimler üzerinden inceleniyor.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, gazeteci Arzu Demir'in kitapı ile "örgüt propagandası yaptığı", "suç işlemeye alenen teşvik ettiği" ve "suçu ve suçluyu övdüğü" öne sürüldü. Mahkeme, 11 kadının deneyimlerini anlattığı gibi "gerçek ve güncel" de bulmadı.
Savcılık ifadesi alınmadan hakkında dava açılan gazeteci Arzu Demir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DEVRİMİN ROJAVA HALİ DE SORUŞTURMALIK

Demir'in 2 ay kaldığı Rojava'da yaptığı röportajlar ile izlenim ve çektiği fotoğraflardan oluşan "Devrimin Rojava Hali" kitabı da soruşturmalık oldu. 
Kitabın JÖH ve PÖH'ün sosyal medya hesaplarında hedef gösterilmesinin ardından İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği kitabın yasaklanmasına karar vermişti. Savcılık tarafından da Demir hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Demir'e Atılım gazetesinde yer alan haber ve röportajları nedeniyle bir dava ve bir soruşturma açıldı.