Dargeçit’te seçim çalışmaları sürüyor

HDP Mardin Milletvekilli Gülser Yıldırım seçim çalışmaları kapsamında Dargeçit ( Kerboran ) ilçesine bağlı Kılavuz ve Bostanlı köylerini ziyaret ederek halk bir araya geldi.

1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili seçim çalışmalarına hız veren HDP’li adaylar bölgede halk ve esnaflarla bir araya gelmeye devam ediyor. HDP Mardin Milletvekilli Gülser Yıldırım, DBP-HDP ilçe yöneticileri, Barış anneleri ve çok sayıda yurttaş ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında  Kılavuz ( Xelila ) ve Bostanlı ( Werzike) köylerini ziyaret etti. Köy halkı büyük bir coşku ve ilgiyle HDP heyetini karşıladı. HDP heyeti köylerde hasta ziyaretlerinde de bulundu. 

İlk olarak halka seslenen HDP Dargeçit ilçe Eşbaşkanı Yasin Turan, 7 Haziran Genel Seçimleri’nde halkların barış projesi olan HDP’nin halkların kardeşlik umudu olarak darbe artığı yüzde 10 seçim barajını yerle bir ederek; halkların umudunu meclise taşıdığını belirtti. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan seçim sonuçlarının kabul edemeyenlerin tek partili mutlak monarji anlayışıyla tekrardan bir seçim kararı aldığını ve 1 Kasım Genel Seçimleri’nde halkın aynı cevabı fazlasıyla vereceğini belirtti.

Daha sonra köy meydanında halka seslenen HDP Mardin Milletvekilli Gülser Yıldırım, cezaevinde olmamıza rağmen sizlerin  özgür iradesi ile milletvekilli seçildiklerini belirtti. Türkiye’deki hukuksuzluklara değinen Yıldırım, milletvekili seçilmelerine rağmen 2 yıl cezaevinde tutuklu kaldıklarını söyledi. Yıldırım, "sizleri daha erken ziyaret etmem gerekiyordu. Fakat süreç ve Türkiye gündemindeki olaylardan dolayı  geç kaldık. Geçte olsa sizlerle buluşmaktan gururlandım. AKP’nin başlatmış olduğu bu kirli savaş özgürlük mücadelesini ve Kürt halkın onurunu kırmaya yöneliktir.  Ve devlet  bizleri kendi topraklarımızda köleliği dayatmak istiyor.demekki kürt halkın onurlu bir halk olduğunu anlamamışlar. Halkımız 1 kasımda yine Erdoğan’a layık bir cevap verecektir.7  Haziranda halkımız AKP’ye bir tokat atmışsa, 1 kasımda şiddetli bir yumruk ile  Erdoğan’ın Daiş zihniyetini yok edecektir. AKP’nin savaş ve katliamlarına karşı,  bizler Barış  taraftarıyız. 1 kasım’daki seçim devletin tekrar kürt halkı ile masaya oturması için çok önemlidir. Kürt halkı kendine yakışanı yapmalı. Kendi toprağında özgürce yaşamalıdır. Bu seçim varlık ile yokluk, barış ile savaş, kölelik ve özgürlük arasında olacaktır. Onun tüm halkımız sandıklara gitmelidir. Ve AKP’yi bölgede tabela partisi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından HDP’li vekil, beraberindeki  heyet ve köy halkının çektiği halay ardında ziyaretler son buldu.