Êzidî Sanatçılar KDP ihanetini protesto etti

Bremen'de Êzidî Sanatçılar Platformu tarafından KDP saldırıları protesto edildi.

Almanya'nın Bremen kentinde, KDP-AKP güçlerinin Şengal'e dönük saldırısı protesto edildi. Êzidî Sanatçılar Platformu tarafından düzenlenen eylemde, saldırılara karşı gerilla ve savaşçılara dayanışma mesajı gönderildi. Eylemde, DAİŞ'e karşı mücadele için verilen silahların KDP tarafından Êzidîlere karşı kullanıldığına dikkat çekildi ve Alman hükümetinden girişimde bulunması istendi.

Platform adına yapılan açıklamada, KDP'nin Êzidîlere dönük ihanetine de değinilerek, "Êzidîler, kendilerini savunmak için YBŞ ve YJŞ gibi savunma birliklerini kurdular" hatırlatmasında bulunuldu.

Şengal'e dönük son saldırının Ankara'da planlandığının da vurgulandığı açıklamada, Rojava'yı boğma planlarının yapıldığı kaydedildi. Barzani'nin yıllarca halkın kanı üzerinden aşireti için hesaplar yaptığının belirtildiği açıklamada, Êzidî Kürtlerinin sahipsiz olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, AB'nin Şengal'in özerkliği için verdiği karara bağlı kalması, YBŞ ve YJŞ'nin savunma gücü olarak kabul edilmesi istenirken, kamuoyuna da duyarlılık çağrısında bulunuldu.