Gazeteci Demir'e açılan iki kitap davasında yarın karar çıkacak

Dağın Kadın Hali ve Devrimin Rojava Hali kitapları nedeniyle hakkında iki dava açılan gazeteci Arzu Demir'in yargılanmasına yarın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Yarınki iki davada kararın çıkması bekleniyor.

Okurla buluştuktan 1,5 yıl sonra toplatılan Dağın Kadın Hali ve yaklaşık bir yıl sonra toplatılan Devrimin Rojava Hali kitapları nedeniyle ETHA ve ANF muhabiri Arzu Demir yarın bir kez daha hâkim karşısına çıkacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalar 09.50 ve 09.55 saatlerinde olacak.

Her iki davada mütalaasını veren savcı Ömer Karakaya, gazeteci Demir hakkında "örgüt propagandası yaptığı" iddiasıyla hapis cezası verilmesini talep etmişti.

Yarın ki mahkemede avukatların mütalaaya karşı yapacağı savunmanın ardından mahkeme heyetinin kararını açıklaması bekleniyor.

İlk baskısı Ceylan Yayınları tarafından 2014 yılının Ekim ayında yapan Dağın Kadın Hali kitabı, toplatıldığında 7. baskısını yapmıştı. Demir, kitabında, 11 kadın gerillanın hayat hikayeleri üzerinden, PKK'deki toplumsal cinsiyet rollerinin gelişimini incelemiş, kadın gerillaların "dağ, silah, savaş, barış, özgürlük, aşk"a ilişkin görüşlerini aktarmış ve "Neden bu kadar Abdullah Öcalan'a bağlısınız?" sorusunu sormuştu.

İlk baskısı Ceylan Yayınları tarafından 2015 yılının Temmuz ayında yapılan Devrimin Rojava Hali, toplatıldığında 4. baskısını yapmış ve İtalyanca baskısı okurla buluşmuştu. Kitapta gazeteci Demir'in 2 ay kaldığı Rojava'da "kadın özgürlüğü, savunma, ekonomi, adalet" başlıklarında yaptığı röportaj ve izlenimler yer alıyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında her iki kitabın dava dosyası okurla buluştu. Dava dosyası kitaplarda, iddianameler, gazeteci Demir'in yaptığı savunmalar ile iddianameye konu olan iki kitap yer aldı.