‘Hayat Güzeldir’ izleyicileriyle buluştu

AvEG-Kon ve BEKSAV tarafından Avrupa çapında organize edilen ‘Hayat Güzeldir’ oyunu sevenleriyle buluşuyor.

AvEG-Kon ve BEKSAV tarafından Avrupa çapında organize edilen ‘Hayat Güzeldir’ oyunu sevenleriyle buluşuyor.

İzmir Yeni Kapı Tiyatrosu tarafından Köln ve Ratingen şehirlerinde sahnelenen oyun ilgiyle izlendi. 14 şehirde gösterimi için Avrupa’da Turneye çıkan Yeni Kapı Tiyatrosu’nun sahnelediği oyun Köln şehrinde ilki gerçekleştirildi. 100’ü aşkın tiyatrosever ile buluşan ‘Hayat Güzeldir’ oyunu beğeniyle izlendi.

Sahnelerinde düşündüren, güldüren ve umudu büyüten bölümleriyle Ermeni Paramaz’dan Kobanê’de yaşamını yitiren Paramaz Kızılbaşı buluşturan Yeni Kapı Tiyatrosu oyuncularının performansı beğeni kazandı.

Ratingen’de 200 tiyatroseverle buluşan oyun, beğeni kazandı. Oyun, Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasının gerçekleriyle yüzleştirdi, sorgulattı ve düşündürdü. Paramaz’dan dokumacı kadınlara, madencilerden inşaat işçilerine, savaştan, barışa, kadın cinayetlerinden, Pozantı’dan çocuk tutsaklara tecavüze kadar birçok konuyu içinde barındıran oyunla, izleyiciler duygulu anlar yaşadı.

İlgiyle izlenen oyunun ardında sokakta gogolun palto adlı oyunu izleyicilerinde katılımıyla sunulması büyük beğeni topladı. Köln ve Ratingen’de oyunun bitiminden sonra izleyicilerle sohbet edilerek soruları cevaplandı.
 

AvEG-Kon temsilcisi Köln ve Ratingen’de yaptığı konuşmalarda, “Paramazlardan Suphilere uzanan bu direnişle Mezapotamya coğrafyasının kadim halkları umudu ve özgürlüğü büyütüyor. Göçmenlerin eşit sosyal siyasal hakları için mücadele eden Konfederasyonumuz, Federasyonlarımız ve yerel kurumlarımızla birlikte benzer kültürel sanatsal etkinliklerle sizlerle buluşmaya devam edeceğiz. Sömürü, baskı, katliamlarla, kadın cinayetlerin den, F Tipi zindanlara, Maraş, Sivas, Çorum’larla, Roboski’den gözaltından kayıplarla teslim alınmak istenen coğrafyamız halkları, direnişleriyle hayatı güzel kılmayı örüyorlar” dedi.

Yeni Kapı Tiyatrosu, Hayat Güzeldir oyununu, 3 Nisan’da Kiel, 4 Nisan’da Hamburg, 5 Nisan’da Berlin, 6 Nisan’da Bielefeld, 11 Nisan’da Rotterdam, 12 Nisan’da Brüksel, 17 Nisan’da Frankfurt, 18 Nisan’da Ulm, 19 Nisan’da Nürnberg, 24 Nisan’da Zürih, 25 Nisan’da Basel, 26 Nisan’da Stutgart’ta sahneleyecek.