İmralı ‘görüşme notları’ kitap oldu-YENİLENDİ

Mezopotamya Yayınevi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde, BDP-HDP heyetiyle yaptığı görüşme notlarını, “Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa (İmralı notları)” adıyla Kasım ayı ortalarında kitap olarak basacak.

Mezopotamya Yayınevi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde, BDP-HDP heyetiyle yaptığı görüşme notlarını, barış projeleri ve Kürt tarafının önerilerini “Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa (İmralı notları)” adıyla okuyuculara sunuyor.

Mezopotamya Yayınları, 1999 Şubat’ından bu yana İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, kaldığı süre boyunca yazdığı birçok değerli kitap çalışmasını yayınlayıp okuyucularla buluşturdu. Yayınevi şimdi de, Öcalan’ın  politik ve tarihsel öneme sahip ‘görüşme notları ve mesajlar’dan oluşan yazılarını kamuoyuna sunuyor. 

Avrupa’da Kasım ayında yayınlanacak olan “Demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa (İmralı notları)” kitabı kamuoyunun, ‘’İmralı Cezaevi’nde neler konuşuldu? sorusuna cevap bulabilecekleri tarihi belge niteliğinde. Yayınevi kitabın önsöz’ünde, belgeleri okurlara ‘’Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümüne katkı sunmak’’ amacıyla hazırladıklarını açıklıyor.

İmralı notları alt başlığıyla yayınlanacak olan kitap görüşme notları, ve mesajlardan oluşuyor. Kitabın birinci bölümü ‘Görüşme notları’ üst başlığı altında 3 Ocak 2013 tarihli ‘Barış için 20 yıldır uğraşıyorum’ başlıklı notlarla başlıyor. 

Birinci bölümdeki notlardan bazıları ise şunlar: Bu süreci biz hazırladık (18 Mart 2013), Normalleşme tüm KCK yapısını kanun içine almaktır (7 Haziran 2013) , Karanlık dehlizlerin kilitlerini açarak yürüyorum (17 Ağustos 2013), Anti Kürt ittifakı sürdürülürse  savaş kaçınılmaz olur (9 Kasım 2013),Ermenilere tarihsel kardeşlik kültürüyle yaklaşıyoruz (11 Ocak 2014), Otoriter Erdoğan ve hegemonik AKP anlayışını kabul etmeyiz (1 Haziran 2014), Müzakere tüm vatandaşların haklarını yasallaştırmak demektir (26 Haziran 2014), Siyaset öngörebilmektir(15 Ağustos 2014) 

Mesajlar’dan oluşan ikinci bölüm ise, tarihi öneme sahip Newroz mesajı ile başlıyor. ‘Mazlumların özgürlük Newroz’u kutlu olsun (21 Mart 2013) ‘ başlıklı mesaj dışında, ayrıca Kürdistan Demokratik İslam Kongresi’ne (24 Nisan 2014), BDP Kongresi’ne ve HDK-HDP Kongresi’ne (25 Nisan 2014) gönderilen mesajlara yer veriliyor.