GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklü sanatçı ve yazarlardan 'kültür-sanat binası' tepkisi

Kerküklü sanatçı ve yazarlar, kültür-sanat binasının 5 yıldır boş bırakılmasına tepki göstererek, binanın çalışmalar için tahsis edilene kadar her cumartesi eylem kararı aldı.

YNK Lideri Celal Talabani tarafından yaptırılan kültür-sanat binası, aradan geçen 5 yıl boyunca boş olmasına rağmen, bölge idaresi tarafından kültür sanat çalışmaları için tahsis edilmedi.

Süleymaniye yolu üzerinde bulunan bina önünde toplanan sanatçılar, yaptıkları açıklamada, bina kültür-sanat çalışmaları için kullanılana dek her cumartesi günü bina önünde eylemde olacaklarını duyurdu.

'HER CUMARTESİ BURADA OLACAĞIZ'

Sanatçı Nejat Necim, “Neden şimdiye boş bırakıldığını bilmiyoruz. Bu Kerkük’teki kültür-sanat çalışmaları için oldukça gerekli bir bina. Yetkililerin bu binayı bir an önce sahiplerine vermesini istiyoruz" dedi.

Binanın siyasi partiler tarafından zaman zaman kendi parti çalışmaları için kullanıldığını söyleyen Tiyatro Oyuncusu Hüner Şewqi ise şöyle dedi: "Oysa üzerinde de yazıldığı gibi kültür-sanat binası olması, bu çalışmaların burada yürütülmesi gerekir. Uzun bir süredir yapılmasına rağmen şimdiye kadar olması gereken çalışmalar için kullanılmaya başlanmadı."

Kerküklü yazarlardan Eswed Faik de aynı şekilde binanın kendi çalışmalarına ayrılmamasına tepki göstererek, “Bunun sorumluluğu Kerkük valisi ve idari yetkililerdedir. Bu bina artık gerçek amacı için kullanılmalı. Aksi durumda her hafta cumartesi burada toplanarak bu durumu protesto edeceğiz. Bu eylemlerimizde şiirler okuyacağız, türküler söyleyeceğiz, durumu protesto eden skeçler düzenleyeceğiz. Eylemimiz bina gerçek sahiplerine teslim edilene kadar sürecek" şeklinde konuştu.