GÖRÜNTÜLÜ

Köln'de 'Bariyerden Önce' filminin çekimleri devam ediyor

Mitosfilm ile MMC Movies Köln'ün yapımcılığını üstlendiği ve Alman WDR ile ARTE kanalının desteklediği “Vor der Sperre (Bariyer'den Önce)” filminin çekimleri Köln'de bulunan MMC stüdyolarında devam ediyor.

Yönetmenliğini Peter Ott ve Mehmet Aktaş'ın başında bulunduğu Mitosfilm ile MMC Movies Köln'ün yapımcılığını üstlendiği ve Alman WDR ile ARTE kanalının desteklediği “Vor der Sperre (Bariyer'den Önce)” filminin çekimleri Köln'de bulunan MMC stüdyolarında devam ediyor. Filmin bir sonraki durağı ise Güney Kürdistan ve Rojava. Film çekimleri Haziran'a kadar sürecek.

Film Almanya'dan Rojava’ya giden Doktor Martina'nın Kürt güçleri ve DAİŞ çeteleri arasında devam eden savaş esnasında bir grup tarafından rehin alınmasını konu alıyor. Martina karakterini canlandıran Alman oyuncu Catrin Striebeck, filmde Kürtçe ve Arapça’nın ağırlıkta olduğu için; “Bu dilleri öğrenmek için çaba sarf ettim” dedi. Filmin bir diğer dikkat çeken öyküsü ise 'Bariyer'.. Bu 'Bariyer'in' bir adım ötesi ise DAİŞ çeteleri ile dolu ve tehlikeli.

Filmin yönetmeni olan Peter Ott ile Yapımcı Mehmet Aktaş ANF'ye konuştu.

Güney Kürdistan'ı birçok defa ziyaret ettiğini söyleyen Yönetmen Peter Ott, "Kürdistan'da beni etkileyen çok şey oldu. Bunların başında onurlu duruşları ve kendi öz gücüne olan inançları, Kürtlerin yardımseverliği, zengin bir Kürt tarihine ve film çekmek için güzel bir coğrafyaya sahip olduğunu" söyledi.

Yapımcı Mehmet Aktaş ise iki yıldır DAİŞ'ın Şengal'e yönelik saldırısı hakkında çalıştıklarını belirterek şunları ekledi: "2015'te çekimlerine başladığımız 'Reşêba' filmini bitirdik. Yönetmeni Hüseyin Hassan olan 'Reşêba' Şengal katliamını anlatan bir filmdi. Filmin laboratuvar çalışması devam ediyor."

Aktaş, MMC Köln stüdyolarında ise şu anda DAİŞ'ın Kürdistan'a gelişi, Rojava ve Şengal'e yönelik saldırılarını konu alan ikinci filmi çektiklerini söyledi.

Filmin yönetmenliğini Peter Ott'un üstlendiğini hatırlatan Aktaş, "Peter Ott'un aynı zamanda Sttutgart Merz Akademis'inde eğitim veriyor. Biz bu projeyi ARTE ve WDR kanalı için hazırlıyoruz. Filmde Alman doktor, Kürt Êzîdî mültecilerine yardıma giderken, Rojava'da bir grup tarafından kaçırılıyor. Bu filmde Martina'nın tutsaklık hikayesi anlatılıyor" dedi.

...