Köln’de Hozan Mizgin için anma yapılacak

Sanatçı ve devrimci, gerilla komutanı Gurbet Aydın (Hozan Mizgin) şahadetinin 24’üncü yıl dönümünde 8 Mayıs’ta Köln’de anılacak.

Sanatçı ve devrimci, gerilla komutanı Gurbet Aydın (Hozan Mizgin) şahadetinin 24’üncü yıl dönümünde 8 Mayıs’ta Köln’de anılacak.

TEV-ÇAND Jin Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Mizgin yoldaş, yaşadığı zaman içerisinde Kürtlere hizmetini esirgemeden öncülük yapmış bir yoldaş ve sanatçıdır. Hem devrimci, hem de sanatçı kimliğiyle ezilenlerin sesi olmuş bir kadın devrimci olarak tüm gücünü ve yaşamını özgürlüğe adayan bir yoldaştır” denildi.

Hozan Mizgin’in şarkılarında ise Kürt halkının direnişini haykıran, isyana göğüs geren, Kürt halkının yaşadıklarını şarkılarına dökerek halkın vicdanı ve sesi olduğunu belirtti.

Şarkılardaki gırtlak hançerinin ise insanları derinden etkileyen bir özelliğe sahip olduğunu kaydeden TEV-ÇAND Jin Koordinasyonu, “Mizgin’in ses tınısı hem duygu içerikli hem de çok canlı bir sese sahip. Yürekleri sızlatan bir ses olarak yeni nesle ve herkese güzel ve anlamlı bir miras bırakarak, bizlerden fiziki olarak ayrılmıştır. Bundan dolayı her yıl Mizgin arkadaşımızı tanıtma ve onun bu yeteneklerine sahip çıkma anlamında yoldaşımızı anıyoruz” dedi.

Hozan Mizgin’in yaşamını yitirişinin 24’üncü yıl dönümünde Köln Zehntstr. 7-10’da düzenlenecek etkinliğe Kürt halkını ve sanatçılar davet edildi.

Açıklamada, Hozan Mizgin’in arkadaşları, tanıyan sanatçıların da etkinlikte söz alacağı, sinevizyon gösteriminin yapılacağı da vurgulandı.