Nürnberg Kürt Kültür Günleri etkinlikleri sürüyor

Almanya’nın Nürnberg kentinde bu yıl 7’incisi düzenlenen Kürt Kültür Günleri ikinci gününde sürüyor.

Almanya’nın Nürnberg kentinde bu yıl 7’incisi düzenlenen Kürt Kültür Günleri ikinci gününde sürüyor.

Almanya’nın Nürnberg kentinde 7’incisi düzenlenen Kürt Kültür Günleri yoğun bir ilgili de devam ediyor.

Kürt Kültür Günleri’nin birinci günü, Medya Halkevi bünyesinde faaliyet gösteren Zarokên Agîr (Ateşin Çocukları), Govênda Astera, Jinen Azâd (Özgür Kadınlar) folklor gruplarının ortaklaşa sergilediği “Kürt Düğünü” gösterimi yoğun ilgi gördü. Jinen Azâd kadın grubunun söylediği şarkılar da dinleyicilerini büyüledi.

Ardından milletvekilleri, yerel parti ve kurum temsilcileri söz alarak Kürtlerin kültürel ve siyasal faaliyetlerini destekleyeceklerini söylediler, bu açılış konuşmasının ardından sahne alan Hanî’nin büyüleyici sesiyle kültür programının ilk günü noktalandı.

2’inci günkü kültür programına “Tarihteki Kürt kadın kişilikler” konusu ile devam edildi. Bu konuda Kürt tarihinin önemli isimlerinden Sakine Cansız, Ayşe Şan ve Leyla Kasım’ın da anlatıldığı sunum yapıldı.

Sunumun ardından Bahman Ghobadi’nin yönetmenliğini yaptığı “Halb Moon (Yarım Ay)” filmi gösterildi.

Kültür programı 3. gününde ise “Kürdistan’da yerel yönetim” başlıklı, Murat Çakır yönetiminde Erdoğan Aydın, Rolf Becker, Fırat Anlı’nın panelist olarak katılacağı panel düzenlenecek. Aynı anda Hamburg Die Linke Mv. Martin Dolzer’in Rojava ve Kürdistan’da çektiği fotoğraflar sergilenecek.

Kürt Kültür Günleri etkinliği Seyda Perinçek ve Bajar’ın sahne alacağı açık hava konseri ile final yapılacak.

...