Sanatçılar imza kampanyası başlattı

HDK Almanya öncülüğünde bir araya gelen sanatçılar, AKP/Saray faşizminin soykırım saldırılarına karşı imza kampanyası başlattı. İmza metninde, "Asla diz çökmeyeceğiz ve mutlaka kazanacağız" denildi.

HDK Almanya öncülüğünde bir araya gelen sanatçılar, Türkiye’de yaşanan gelişmeler karşısında sanat cephesi olarak bir duyarlılık yaratma amacıyla imza kampanyası başlattı.

“Halkın Sanatçıları Saraya Biat Etmeyecek!” başlığı ile hazırlanan imza metninde şu ifadelere yer verildi:

“Son yaşadığımız süreç, faşizmin şaha kalkmış halinin tüm çıplaklığıyla kendini ortaya koyduğu bir dönem.

Sarayın talebi belli... Daha fazla biat, daha fazla renksizlik, daha fazla ölüm, daha fazla işkence, daha fazla iradeleri, renkleri ezme...

Tarih göstermiştirki her türden egemenlerin biat ettirme çabasına halkların tek bir cevabı olmuştur. 'ASLA DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ' ve 'MUTLAKA KAZANACAĞIZ' 

Bizlerde halkın sanatçıları olma amacını kendine esas almış sanat emekçileri olarak,

halk sanatçısı olma ilkesine bağlı kalacağız.

Yani mazlumdan, ezilenden yana saf tutarak faşizme karşı direnerek kendimizi var edeceğimize inanıyoruz.

Toplum için yapılan tüm güzellemelerin, sanatın ahlaki ilkesi olduğuna inanıyoruz.

Sanatımızla egemenlere karşı direnme bilinciyle hareket etmenin en doğru yol olduğuna inanıyoruz.  Arifane bir yaklaşımla anlamlı sanatın yaratılacağını inanıyoruz.

Bundan dolayı diyoruz ki, 6 milyon insanın iradesi olan başta eşbaşkanlarımız sayın Demirtaş ve Yüksekdağ olmak üzere, tüm HDP milletvekillerinin, belediye başkanlarının, demokratik kurum temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin, kültür kurumlarının, tv ve basın kuruluşlarının kapatılmasını protesto ediyor, dayatılan tek adam zihniyetini ret ediyoruz. Toplumun tüm renklerin ortaklığıyla dünyanın güzelleşeceğine olan inancımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Faşizme karşı Yaşasın Toplumları Ortaklaştıran Sanatın Gücü!”

SANATÇILAR 23 KASIM’DA DÜSSELDORF’TA EYLEM YAPACAK

Kampanyaya ilişkin, [email protected] adresi üzerinden iletişime geçilebileceği belirtildi.

Açıklamada, “Aynı zamanda 23 Kasım'da Düsseldorf Parlamentosu önünde sanatçı arkadaşların bir araya gelip kendi rengiyle tavrını ortaya koyacak bir eylem yapılacaktır. Aynı zamanda tüm sanatçıların bu konuda duyarlı olacağına inanıyor ve eyleme güçlü katılımlarını bekliyoruz“ denildi.