2002’de yaşamını yitiren bir gerillanın kimliği açıklandı

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 1964 Erzurum-Karayazı doğumlu ve 2002 yılında Medya Savunma Alanları’nda yaşamını yitiren Nasır Karayazı kod adlı Faruk Bozkurt’un yaşamını yitirdiğini açıkladı.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Nasır arkadaşın şahadetinin büyük üzüntüsünü yaşayarak, acınızı paylaşıyor, halkımıza ve sizlere başsağlığı diliyoruz. Mücadelemizin yoğunluğundan kaynaklı bu mektubu gecikmeli göndermemizi anlayışla karşılayacağınıza inanıyoruz.

Nasır arkadaş, halkımızın özgürlük mücadelesine büyük bir inanç, cesaret ve fedakarlıkla katılmış, bunun için büyük bir emek ve çabayla sömürgeci düşmana karşı yiğitçe savaşarak büyük değerlerin açığa çıkmasında önemli rol oynamıştır. Bu nedenle Nasır arkadaşın şehadeti, mücadelemiz açısından büyük bir kayıp olarak bizleri de derinden üzmüştür.

Partimiz, Önder Apo öncülüğünde bir şehitler partisi olarak doğmuş, şekillenmiş ve gelişimini bu şekilde günümüze kadar sürdürerek halkımızın özgürlüğü için büyük kazanımları açığa çıkarmıştır. Her yoldaşımızın şehadeti bizler için büyük bir kayıp ve acı nedeni olsa da mücadelemizin gelişimi ve halk olarak özgürlüğümüzü sağlamanın da temel değerleri olarak bizleri bugünlere getirmiştir. Bu nedenle her şehadet, düşmana karşı kinimizi ve öfkemizi daha da artırmakta, özgürlük iddiamızı, kararlılığımızı, mücadelemizi daha da büyütmektedir. Siz değerli ailemizi de yurtseverlik görevlerinizi daha güçlü yerine getirmeye çalışıp Nasır arkadaşın şehadetine, mücadelesine ve özlemlerine bu temelde daha güçlü cevap olmaya çalışacağınıza inanıyor, bir kez daha sizlere ve halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Açıklamada, Nasır Karayazı için 19 Şubat günü, saat 13.00’da Im schlenkert 13, 65549 Limburg adresinde bir anmanın yapılacağı duyuruldu. Anmaya kitlesel katılım çağrısı da yapıldı.

Kod Adı: Nasır Karayazı

Adı ve Soyadı: Faruk Bozkurt

Doğum Tarihi ve Yeri: 1964 Erzurum-Karayazı, Dört Pınar Köyü

Anne Adı: Cihan

Baba Adı: Şahabettin

Şehadet tarihi ve yeri: 2002 – Medya Savunma Alanı Kandil