‘2017 yılı Önderliğimizin özgürlük yılı olacak’

Emperyalist güçlerin 15 Şubat komplosuyla amaçladıklarını gerçekleştiremediklerini belirten HPG ve YJA Star gerillaları, “2017, faşist AKP devletinin sonu, Önderliğimizin özgürlük yılı olacak” dedi.

YJA Star gerillası Canda Çiya: Önderliğimize yönelik geliştirilen komplo ile birlikte hareketimizi tasfiye etmek ve halkımızı soykırımdan geçirmeyi hedeflediler. 15 Şubat günü bu açıdan bizim için kara bir gündür. Ayrıca 15 Şubat, Şêx Saîd’in kıyama kalkıştığı tarihtir. Yani devlet güçleri, tarihi tekerrür ettirerek Kürt halkının bu son isyanını da tasfiye etmeyi amaçladılar. Ancak Önderliğin duruşu, halkımızın ve hareketimizin mücadelesi bu tasfiye planlarını boşa çıkardı.

18. yılında komployu tamamen sonlandırmak ve Önderliğimizi özgürleştirmek tek amacımızdır. 15 Şubat; Önderliğin, militanlarının ve halkının büyük özgürlük mücadelesiyle hafızalarda yer alacak. Kara gün değil, direniş günleri olarak kalacaktır. Bunun için büyük bir direniş gerekiyor. Bizler Önder Apo’nun fedaileri olarak bu direnişte geriye adım atmadan hep ileriye yürüyeceğiz.

‘HALKIMIZ 7’DEN 70’E DİRENDİ’

HPG gerillası Mazlum Zerdeşt: Uluslararası komplonun mimarı emperyalist güçler, Ortadoğu’ya müdahale ederek yeraltı, yerüstü zenginliklerine sahip olmak istediler. Bu çerçevede 1990’lı yılların başında Körfez savaşı yaşandı. Yaşanan bu savaşın karşısında duran PKK’yi tasfiye etmek isteyen bu güç odakları ve işbirlikçileri Önderlik ve PKK’yi hedefe koydu. Başta NATO olmak üzere birçok güç, PKK’nin tasfiyesi için 90’lı yıllarda Türk devletine tam destek verdi, birçok saldırı geliştirildi. Ancak bu saldırılardan hareketimiz daha da güçlenerek çıktı.

PKK’nin bir hareket olarak yok edilmesi için Önderlik hedeflendi, bir çok defa suikast saldırıları düzenlendi. 15 Şubat 1999’da Önderliğe yönelik komploya kadar bu şekilde sürdü. İlk dönemler Önderliğe yönelik idam konuları gündeme getirilse de “Güneşimizi Karartamazsınız” eylemleri ve halkımızın mücadelesi ile boşa çıkarıldı. Bilindiği gibi o dönem ABD’nin üst düzey bir yöneticisi böyle bir direnişi beklemediklerini itiraf etti. Önderliğin esareti ile birlikte halkımız 7’den 70’e direniş içerisinde yer aldı.

Erdoğan devleti, belli aralıklarla Önderlikle görüştü. Önderlik ise bu görüşmelere karşı Kürt sorunun siyasi çözümü için Türk devletine fırsat tanıyarak, birçok kez yol haritası belirleyerek süreci barışa evirtti. Bununla beraber Hareketimiz, ateşkesler ilan etti. Bu diyalog süreçlerinin çatışmaların gölgesinde ilerlememesi için eylemleri durdurma kararı aldı. Son olarak da Önderliğimiz 2013 yılının başında başlattığı barış süreci ile birlikte ateşkesin yaşandığı bir ortama girildi. Türkiye’de yaşayan birçok halk için umut dolu aylar, Türk devleti tarafından heba edilerek boşa çıkarıldı. Türk devleti, Hareketimize yönelik 24 Temmuz 2015’te gerçekleştirdiği hava saldırıları ile yeniden savaşı tırmandırdı. Hem halkımıza hem de Hareketimize yönelik imha saldırıları düzenledi. Ancak halkımızın şehirlerde gösterdiği özyönetim direnişleri ile Hareketimizin dağda gösterdiği direnişler karşısında Türk devleti yenilgi yaşadı.

2017 yılı da direnişimizi büyüteceğimiz bir zafer yılı olacak. Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı olacak. Erdoğan devleti, 2017 yılında PKK’yi bitireceğini söylüyor. Bizler de 2017 yılının faşist AKP devletinin sonu olacağını söylüyoruz. Bizim açımızdan büyük başarıların yaşanacağı bir yıl olacak.

‘BU DEVRİME KADIN VE GENÇLİK ÖNCÜLÜK ETMELİ’

YJA Star Şilan Kobanê: Kürt kadınları olarak özgürlüğümüzü Önderliğimizin özgürlüğünde görüyoruz. Önderlik nasıl ki ‘kadın özgür olmadan toplum özgür olamaz’ diyorsa, biz kadınlar da her şeyimizi Önderliğimize borçlu militanlar olarak Önderliğimizi özgürleştirmeden bize özgür yaşam mümkün değil diyoruz. Önderliğimiz betona gömülmüş bir halkı yeniden yarattı. Ve bu halk içerisinde de kadınların varlığını ortaya çıkardı. Böylesi anlamlı olguların yaratıcısı Önderliğimizin ve halkımızın fedaileri olarak bizler de bedeli ne olursa olsun Önderliğimiz ve halkımız özgürlüklerine kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadınlar bunun öncüsü olacak. Çünkü Önderlik; “Bu devrimin öncüleri kadın ve gençlerdir” diyor. Önderliğin bize verdiği öncülüğü daha fazla güçlendirip, mücadelemizi büyütmeliyiz. Bunun için kendimizi önümüzdeki sürece daha iyi hazırlamalıyız. Çünkü bu yıl Önderliğimizin özgürlük yılı olacak. Bu yıl Güneşimiz ile birlikte olacağımız bir yıl olacak.

‘KOMPLO ÖNDERLİĞİN DÜŞÜNCELERİNİN GÜCÜNÜ GÖSTERİYOR’

HPG gerillası Xoşyar Zagros: Reber Apo 20. ve 21. yüzyılın hakikat savaşçısıdır. Bu esas üzerine değerlendirmeler yapmak daha doğru olur.

Önderlik, ortaya koyduğu düşünceler ile Ortadoğu halklarının umut kaynağı, özgürlük özlemi oldu. Ortadoğu’daki ulus-devletleri, kapitalist-emperyalist güçlerin planlarını boşa çıkardı. Kürdistan’da yükselen özgürlük talebinin tüm Ortadoğu’ya yansımasından korkan bu güçler, 15 Şubat 1999’da uluslarası komployu gerçekleştirdiler. Bu komplo diğer Kürt önderlerine yönelik gerçekleşen komplolardan farklıydı. Bunun için onlarca ülke bu komplo içerisinde yer aldı. Bu komploda Türkler piyon oldular. Zaten dünya tarihinde komplolar gücünün yetmediği bir gücü zayıflatmak, yok etmek için devreye girer. Bu komplo aslında Önderliğin ortaya koyduğu düşüncelerinin gücünü gösteriyor.

Önderliğin esareti ile birlikte PKK’nin tasfiyesi ve Kürt halkının soykırımı esas alındı. Ancak komplocu güçlerin amaçladıkları gerçekleşmedi. Başta İmralı cezaevinde Önderliğin tüm ağır tecrit koşullarına rağmen vermiş olduğu direniş ile birlikte halkımızın ve hareketimizin vermiş olduğu mücadele komployu boşa çıkarmıştır.

Önderliğimizin düşünceleri ve felsefesi çerçevesinde Rojava Kürdistanı başta olmak üzere Ortadoğu’da yeni gelişmelerin yaşandığı bir dönem içerisindeyiz. Önderliğin düşünceleri, Rojava’da kendisini sistemleştirdi. Bir halk devrimine dönüştü. Burada kaybeden komplocu güçler ve onların türevleri oldu. Kazanan Önder Apo, Kürt halkı ve onun dostları oldu. Artık bu faşist sistemlerin yok olmaya başladığı bir dönemece girdik. 2017 yılı da böylesi süreçlerin yaşandığı bir yıl olacak. Mücadele ve direnişle geçen bir yıla dönüşecek. Bizim açımızdan Önderliğimizin ve halkımızın özgürlük yılı, Kürdistan devriminin zafere ulaştığı bir yıl olacak.