4 gerillanın kimlikleri açıklandı

PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi farklı tarihlerde yaşamını yitiren 4 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

PKK Yürütme Komitesi ve PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi farklı tarihlerde yaşamını yitiren 4 ARGK gerillasının kimlik bilgilerini kamuoyu ile paylaştı. 

PKK ailelere gönderdiği açıklamada şu hususlara dikkat çekti: “Tüm Kürdistan halkının ve sizlerin başı sağ olsun. Acınızı derinden paylaştığımızı ve silah arkadaşları olarak, yoldaşımızın şahadetinden en az sizler kadar acı duyduğumuzu bilmenizi isteriz. Biz bu acıyı taşıdığı silahı ve bayrağı layıkıyla taşıyarak ve tüm şehitlerin çizgisinde mücadeleyi yükselterek acımızı hafifletmeye çalışıyoruz.  Siz değerli aile fertlerinin de yaşanan şahadeti büyük bir sabır ve metanetle karşılayıp aynı doğrultuda yaklaşmanızı bekliyoruz.

Hiçbir halk bedel ödemeden özgürlüğüne kavuşmamış ve onurlu yaşamı hak etmemiştir. Acılara son vermenin en doğru yolu, acılara son vermek için şehitlerimizi ölümsüzleştirmektir.  Bunun anlamı ise, onların bağlı bulundukları amaçları gerçekleştirmek için daha fazla mücadele etmektir. Mücadele yükseldikçe, şehitlerimiz de halkımızın engin yüreğinde sonsuza kadar yaşayacaklardır.”   

4 gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

“1972 Bismil doğumlu Xemgîn kod adlı Abdurrahman Uluğ.  6 Nisan 1994 tarihinde  Bağok/Cilin’de 5 arkadaşıyla birlikte yaşamını yitirdi.

1974 Bismil doğumlu Pılıng kod adlı Mehmet Salih Ulu-Uluğ. 5 Haziran 1993’te Muş Kurtik dağında yaşamını yitirdi.

1977 / Güvencilik Köyü Kurtalan doğumlu Beriwan kod adlı Müzeyyen Göndegir-Gültekin. 30 Mayıs 1993’te Bitlis Kember dağında yaşamını yitirdi.

Mazıdağı Mardin doğumlu Serhat kod adlı Seydoş Yılmaz. 21 Temmuz 1994 tarihinde Hizan’da yaşamını yitirdi.”

 

...