5 savaşçının cenazesi Kuzey Kürdistan’a törenle uğurlandı

Rojava direnişinde yaşamını yitiren 4 YPG ve bir MLSPB savaşçısının cenazesi Dêrik ve Girkê Legê halkı tarafından Başurê Kürdistan’a uğurlandı.

Rojava direnişinde yaşamını yitiren 4 YPG ve bir MLSPB savaşçısının cenazesi Dêrik ve Girkê Legê halkı tarafından Başurê Kürdistan’a uğurlandı.

YPG savaşçısı Şewket Demier (Çiya Amed), Necat Şah (Felat), Rojhilat Qehreman (Tekoşer) ve Şemdîn Eya (Serhildarn Dêrik) ile MLSPB’li  Alper Çakîz (Ahmet Tanır Koç) Rojava direnişinde yaşamlarını yitirdi.

Dêrik ve Girkê Legê’den yüzlerce kişi YPG ve MLSPB savaşçısının cenazesini almak için Dêrîk hastanesi önünde bir araya geldi. Hastane önünde toplanan kitle şehitlerini sloganlar eşliğinde hastane önünden alarak onlarca araçlık konvoyla Sêmalka sınır kapısına doğru yola koyuldu.

Kitle Sêmalka sınır kapısına ulaştığında burada YPG/YPJ savaşçıları askeri bir tören düzenledi. YPG komutanı Zinar Kobanê de törende yaptığı konuşmada, “Tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Rojava devrimi özgürlük şehitleri sayesinde birçok kazanımı elde etti” dedi.

Kobanê, tüm gençlerinin yerinin ülkesini, toprağını savunma alanları olduğunu hatırlatarak çağrıda bulundu. Ve gençlerin çetelerin saldırılarına karşı savunma çalışmalarında yer almaya çağırdı.

Törende Dêrîk Rojava Gençlik Birliği adına Şiya Dêrik bir konuşma yaptı. Dêrîk konuşmasında Rojava’daki siyasi, askeri ve diplomasi alanındaki başarıları ele alarak, tüm bu başarıların YPG/YPJ direnişçilerinin mücadelesi sonucunda açığa çıktığını kaydetti. Dêrik son olarak şehitler çizgisine bağlı alma sözü vererek mücadele kararlılığına vurgu yaptı.

Yapılan konuşmalar ardından şehitlerin kimlik bilgileri okundu ve Şehit Aile Kurumu’na teslim edildi.

Tören sonunda özgürlük şehitlerinin cenazeleri Sêmalka sınır kapısından Başurê Kürdistan’a uğurlandı. Özgürlük şehitlerinin cenazeleri buradan da Bakurê Kürdistan’a gönderilerek doğdukları yerlerde toprağa verilecek.