5 YPG savaşçısı için görkemli uğurlama

Kobanê'de geçtiğimiz günlerde köyleri özgürleştirme operasyonları hamlesinde şehit düşen 5 YPG'li için Şehit Dicle Mezarlığı'nda görkemli bir tören gerçekleştirildi.

Kobanê'de geçtiğimiz günlerde köyleri özgürleştirme operasyonları hamlesinde şehit düşen 5 YPG'li için Şehit Dicle Mezarlığı'nda görkemli bir tören gerçekleştirildi.   

Kobanê'de YPG/YPJ savaşçıları Kobanê'nin köylerini bir bir DAİŞ çetelerinden özgürleştirmeye devam ediyor. Köyleri özgürleştirme operasyonları hamlesinde şehit düşen 5 YPG'li savaşçı için Şehit Dicle Mezarlığı'nda görkemli bir tören gerçekleştirildi.  Törene kanton yönetimlerinin yansıra yüzlerce YPG ve YPJ savaşçısı katıldı. Tören devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından, Kobanê Kantonu Savunma Bakanı Kobanê Îsmet  Şêx Hesen kısa bir konuşma yaptı. Kobanê'nin düşmemesinin tek nedeninin şehitleri olduğunu ifade eden Hesen, "Artık Kobanê denildiğinde hafızalara şehitlerimiz geliyor. Kobanê şehitlerimizin kanıyla yıkandı ve artık kutsal bir şehirdir. Kobanê'ye her geçen gün dönüşler oluyor ve YPG/YPJ saflarına günde onlarca kişi katılıyor. Artık herkes Kobanê'ye gelip mevzilerdeki yerlerini alıp, Kobnanê'nin savunmasında bulunulmalı" dedi.

'KOBANÊ KÜLLERİNDEN DOĞDU'

Hesen'in ardından Saziya Malbata Şehîda Mustafa Îto söz alarak Kobanê'nin son yüzyılın en büyük direniş örneği sergilediğini söyleyerek şöyle devam etti: "Kobanê küllerinden doğdu ve çetelerini eline geçmedi. Bunun en büyük mimarı şehitlerimizidir. Canları pahasına kanlarının son damlasına kadar savaştılar ve kahramanca şehit düştüler. Bize de onların mirasına sahip çıkmak düşer" diye konuştu. Yaşamını yitiren YPG'li Tolhildan Efrin'in kardeşi Givara Efrin ise ağabeyinin direnişiyle başının dik olduğunu belirterek, kardeşinden devraldığı silahıyla sonuna kadar Kobanê'yi savunacağını söyledi.

Yapılan tüm konuşmalarda Rojava halklarının savunulmasında YPG güçlerinin üstlendiği rol ve misyon ile DAİŞ çetelerinin vahşetine karşı sergilenen büyük direnişe vurgu yapıldı. Konuşmacılar, DAIŞ çetelerinin saldırılarındaki amacın Kürt halkının özgürlük iradesini kırmak olduğuna dikkat çekerek, şehitlerin yürüttükleri mücadele sayesinde tüm bu çabaların boşa çıkarıldığı belirtildi.

Şehitlerin mücadele çizgisine sahip çıkmanın, toprağını ve onurunu koruyup savunmanın herkesin görevi olduğuna da dikkat çekilen konuşmalarda, çetelerin saldırılarını tümden kırılması için Kürt halkının birliğini daha da güçlendirmesi ve başarıya ulaşıp özgürleşinceye kadar şehitlerin mücadelesine bağlı kalınacağı sözü verildi.

Konuşmaların ardından tören, YPG’li 5 savaşçının isimleri okunarak, cenazeler Şehit Dicle Mezarlığı'nda zılgıtlar ve Şehid namirin sloganları eşliğinde toprağa verilmesiyle son buldu.