ABD’li bir YPG savaşçısı yaşamını yitirdi

YPG Basın Merkezi 15 Ocak günü Fırat’ın Gazabı Hamlesi kapsamında Küçük Siwêdiya köyünde yaşanan çatışmada bir ABD’li bir YPG savaşçısının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, ABD’li savaşçı Paolo Todd’un (Kawa Amed) 15 Ocak günü çıkan çatışmada yaşamını yitirdiğini belirtti.

DAİŞ’e karşı yürütülen savaşın sadece teröre karşı bir savaş olmadığı, insanlık değerlerini korumak adına yapılan bir savaşı temsil ettiğini vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Bu yüzden Kuzey Suriye ve Rojava’da yaşanan direniş, halkların ortak değerlerini korumak rolünü yerine getirdiği için büyüyor.

Bu ortak direnişle mücadelesiyle dünyanın farklı yerlerinden birçok kahraman Rojava topraklarına geldi. Çok sayıda devrimci omuz omuza insanlık değerlerini korumak için savaştı. Onlardan biri de Kawa Amed kod adlı Paolo Todd. 4 Kasım 2016’da YPG saflarına katılan Todd, 15 Ocak 2017’de Rakka’nın kuzeyinde yer alan Küçük Siwêdiya köyünde şahadete ulaştı.

YPG-YPJ güçleri olarak, şehidimiz Paolo Todd (Kawa Amed) şahsında bütün özgürlük şehitlerini anıyor ve onların izinde mücadeleyi yükseltme sözümüzü yineliyoruz.”

Yaşamını yitiren savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Adı Soyadı: Paolo Todd

Kod Adı: Kawa Amed

Ana Adı: Rachel Todd

Baba Adı: David Todd

Doğum Yeri: ABD, Los Angeles

Şahadet Tarihi ve Yeri: Rakka, Küçük Siwêdiya köyü – 15.01.2017