Adalet kayyuma kaldı

İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyım Cemil Öztürk savcı rolüne de bürünerek, işten çıkardığı çalışanlara ‘örgütle bağlantınız tespit edildi’ tebligatıyla adeta işçileri mahkemeye sevk etti.

Van Merkez İpekyolu Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Cemil Öztürk, yüzlerce işçiyi işten çıkarılmış ve en son 29 kadrolu ve sözleşmeli memurun işine de son verilmişti. İşten çıkarılanların büyük bir bölümü belediyenin yönetim kadrosunu oluşturuyordu. Bir savcı rolüne de bürünen kayyım Öztürk, işten çıkarılan kişilere ‘örgütle bağlatınız tespit edildi’ tebligatını gönderdi. Örgütle nasıl bir bağlantı olduğu ve bu durumu tespit niteliği taşıyan somut bir açıklama tebligatta yer almazken, kayyım işçilere gönderdiği tebligatıyla işçilere yargı yolunu açıyor. Kayyuma yakın bir kişinin verdiği bilgiye göre, yakın zamanda atılan işçiler hakkında soruşturmanın açılacağını ve yargılanacaklarını söyledi. Olası bir yargılama sürecinde kayyumun işçilere gönderdiği tebligat mahkeme heyetinin alacağı kararı önemli ölçüde etkiliye bilir.

Öte yanda işçilere gönderilen yazıda ‘Görevden Uzaklaştırma’ olduğu yazılsa da aksine işçilerin sözleşmenin askıya alınmadığı ve işten çıkarılarak tüm haklarının gasp edildiği ortaya çıktı.