GÖRÜNTÜLÜ

Ailelerden KDP'ye çağrı: Çetelerinizi Şengal’den çekin

Her türlü saldırıya karşı koyacaklarını belirten Şengal savaşçı ve şehit aileleri, KDP'den çetelerini çekmesini istedi. Aileler, Irak hükümetinden de Türk çetelerini bölgeden çıkarmasını istedi.

Êzîdxan savaşçı ve şehit aileleri, KDP’nin saldırısını Şengal'in Serdeşt bölgesinde yaptığı basın açıklaması ile kınadı. "Şehit namirin", "Kahrolsun ihanet", "Hol hola Tawisê Melek e" sloganlarının atıldığı eylemde, aileler adına İlyas Qasım açıklamayı okudu.

Ailelerin açıklamasında şunlar vurgulandı:

"Halkımıza yapılan son saldırı, Şengal'den, Tel Afer ve Rojava'dan güney Kürdistan’a kaçan, burada da Türk devleti tarafından eğitilip silahlandırılan gruplar tarafından gerçekleşti. Kendilerine 'Rojava peşmergesi' adını takan ve KDP Başkanının öncülük ettiği bu kişiler, Türk devletinin desteği ve talimatı ile hareket ediyorlar. Söz konusu bu grup, Êzidî toprağının binlerce kilometrekaresini kanı ile özgürleştiren Êzidî kadın ve gençlerinin oluşturduğu YBŞ/YJŞ'ye saldırıyor.

Saldırı Êzidî toplumuna yönelik gerçekleşti. Çünkü bu grup, tank ve topunu hiçbir şekilde ihtiyaç duyulmayan yere getirdi. YBŞ ve Êzîdxan Asayişinden habersiz, burayı işgal etmeye çalıştı. Asayiş ve YBŞ geliş sebebini sormaya gittiklerinde ise, ateş açarak karşılık verdi. Saldırıda 5 YBŞ savaşçısı ile 2 HPG gerillası şehit düştü.

Bu plan, Barzani’nin Türkiye’ye ziyaretinden sonra hayata geçti. Bu saldırıların amacı Êzidîlerin iradesini teslim alarak yok etmektir. 3 Ağustos 2014 fermanı gibi, bugün de aynı girişimlerde bulunuluyor. Êzidîlere karşı açıkça savaşılıyor. Ancak bu plan, Êzidî genç kadın ve erkekleri tarafından boşa çıkarıldı.

Savaşçı ve şehit aileleri olarak, Êzidîlere karşı yapılacak her türlü saldırıya karşı duracağız. Şengal dağını savunmak için burada bulunuyoruz. Toprağımızı savunacağız ve baş eğmeyeceğiz.

PDK'den, halkımız için hiç birşey yapmayan güçlerini geri çekmesini istiyoruz. Bu güç, bölgenin huzurunu bozuyor. Irak hükümetinden de Türk çetelerinin çıkarılması için yardımcı olunmasını istiyoruz."

Kitle açıklamadan sonra sloganlar eşliğinde dağıldı.