AKP Roboskî-Der'i de kapattı

AKP hükümeti, Roboskî Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin ailelerinin açtığı Roboskî-Der'i de kapattı.

Roboskî Katliamı'nda yaşamını yitiren 34 kişinin ailelerinin açtığı Roboski İçin Adalet Yeryüzü İçin Barış Derneği (Roboskî-Der), İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla mühürlendi. 

Kapısına mühür vurulan Roboskî-Der Başkanı Veli Encu, derneğin Roboskîli aileler tarafından faillerin yargılanması için kurulduğunu söyledi. Derneğin “terör faaliyeti yürüttüğü” iddiasıyla kapatılmasının dikkat çekici olduğunu dile getiren Encu, “Roboskî-Der katliamın gerçek yüzünü kamuoyuna yansıtmak amacıyla bugüne kadar çalışmalarını yürüttü. Bugüne kadar failler cezalandırılmadığı gibi Roboskîli aileler her zaman baskı ve gözaltılar ile karşı karşıya kaldı. Derneğin kapatılması da faillerin yargılanmaması için yıllardır gösterilen çabanın bir devamıdır” dedi.

ENCU: BİZLERİ SİNDİREMEYECEKLER

Derneğin kapısına mühür vurulmasıyla adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen 

Encu, adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini belirtirken, “Biz Roboskîli aileler olarak, adalet talep etmeye devam edeceğiz. Roboski’ye adalet gelinceye kadar mücadelemiz sürecektir. İnsanlık suçlarının sorumluları cezalandırılınca Roboskîli annelerin yüreğine su serpilecektir. Bu yol ve yöntemler ile bizleri sindiremeyecekler” diye kaydetti.