Amed'de 'Hayır Kampanyası' başladı

DTK, HDK, TJA, DBP ve HDP, referandum kampanyalarınn startını verdi.

DTK, HDK, TJA, DBP ve HDP tarafından referanduma ilişkin 44 merkezde yapılacak halk buluşmalarının startı Amed'in Çınar ilçesinde verildi. DBP'nin ilçe binasında yapılan halk buluşmasına DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP Milletvekilli Ziya Pir, HDP İl Eş Başkanı Gülşen Özer, DBP İl Eş Başkanı Ruken Emine Akça, DBP ve HDP Çınar ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı. 

DBP Eş Genel Başkanvekili Şimşek, yüzyıllık Türkiye sistemi ile Kürt sorununun çözülmediğini hatırlatarak, yapılan katliamların sürdüğüne dikkati. çekti. Şimşek, Şimşek, “PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit için, halkların kardeşliği ve özgür bir ülkede yaşamak için hayır demeliyiz. Kürt halkı ve siyasetçileri üzerindeki baskılar sürüyor. Ancak tek bir kişi dahi kalsak mücadeleye devam edeceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. ‘Hayır’ı örgütleyeceğiz” dedi. 

'EVET ÇIKARSA...'

HDP Milletvekili Pir de, partilerinin eş genel başkanları ve vekilleri ile birlikte 7 bin HDP’linin tutuklu olduğunu anımsattığı konuşmasında, şöyşe dedi: “Bu referandum da ‘Hayır’ demek birçok şeyi değiştirecek. ‘Hayır’ ile AKP’nin başkanlık isteğini rafa kaldırmış olacağız. Başkanlık sistemi belki Türkiye’de bir daha gündeme bile gelmeyecektir. Ülkenin geleceği için ‘Hayır’ diyoruz” şeklinde sıraladı. Sandığa gitmenin önemini ifade eden Pir, “Oy kullanmamakta ‘Evet’ demektir. Eğer ‘Evet’ çıkarsa, Kürtler bir on yıl daha gerileyecek. Öz benliğinizle var olmak istiyorsanız, ‘Hayır’ demelisiniz. Kürdistan’da güçlü bir ‘Hayır’ çıkarsa, AKP-MHP ile kurduğu ittifakı bırakıp Kürtler olmazsa olmaz diyerek bize gelmek zorunda kalacaktır."

HDP ve DBP İl eş başkanları Özer ile Akça da söz alarak partilerinin referandumda aldıkları “Hayır” kararının gerekçelerini sıraladı. Eş başkanlar, halka sandıklara gitme çağrısında bulundu.