GÖRÜNTÜLÜ

Ayata: 2017 Newrozu Kürt halkının teslim alınamayacağını gösterdi

Kürdistan dağlarındaki Newroz kutlamaları sürüyor. Medya Savunma Alanları’nda düzenlenen bir Newroz kutlamasında konuşan PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, bu yılki Newroz kutlamasının özel olduğunu söyledi.

Kürdistan dağlarında Newroz coşkusu devam ediyor. Medya Savunma Alanlarında gerçekleştirilen Newroz kutlamalarına PKK Merkez Komite Üyeleri Muzaffer Ayata ve Cemal Şerik, PKK Kültür ve Sanat Komitesi Üyesi Tekoşin Cudi ve HPG ile YJA-Star gerillaları katıldı.

Kürdistan dağlarındaki Newroz kutlamaları sürüyor. Medya Savunma Alanları’nda düzenlenen bir Newroz kutlamasında konuşan PKK Merkez Komite Üyesi Muzaffer Ayata, bu yılki Newroz kutlamasının özel olduğunu söyledi.

PKK’den önce birçok çevrenin umudunu yitirdiğini, Kürtlerin gündeminde bilinç, kimlik ve ülke kavramlarının çıktığını dile getiren Ayata, “Kürdistan unutulmuş, adına bir mücadele verilmiyordu. Bu bilinç uyandığında ise Newrozlarda en fazla gençler olarak bazı küçük ateşler yakıyorduk. Ama bugün Kürdistan tekrardan bir Newroz ülkesi oldu, Kürdistan’ın dört bir parçasında milyonlarca insan Newroz ile ruh kazanıyor. Halkımız yeniden canlanıyor, kendini tanıyor, özüne dönüyor ve örgütleniyor” dedi.

Dönemin Dehaklarının zulmünü ve terörünü devam ettirdiğine dikkat çeken Ayata, şöyle devam etti: “Nusaybin, Cizre ve Sur’da bütün dünyanın gözü önünde katliamlar yaptılar. Bunun hesabını vermedikleri gibi bu katliamlarını halen devam ettiriyorlar. Kürdistan devrimcileri ve gerillası hesap sorma gücüdür. Hazırlığımız, bilincimiz ve örgütlülüğümüz halkımızı bu zalimlerin elinden kurtarmaya yetecek düzeydedir. Direnen, mücadele eden ve savaşan bir halk gerçekliği ortaya çıkmıştır. Bu gerçek 2017 Newrozunu kutlayan milyonların duruşuyla da somutluk kazanmıştır.

Tankları, bombaları ve her türlü araçlarıyla toplum düşmanlığı yaparak, tüm yönleriyle insanlık değerlerine tecavüz ediyorlar. Geliştirmedikleri bir suç kalmadı. Bir yandan Rojava’ya, bir yandan Bakur’a, bir yandan Başur’a saldırıyorlar. Dünyada nerede bir Kürt varsa kendileri için düşman görüyor, varlıklarını Kürtlerin yok edilmesi temelinde kurmak istiyorlar. 1923’lerde olduğu gibi, cumhuriyeti yeniden Kürtlerin inkarıyla tahkim etmek istiyorlar. Ermeni, Süryani halklarını katlettikleri yetmiyormuş gibi Kürtleri de soykırımdan geçirmek istiyorlardı. Ama güçleri Kürt halkının onurlu duruşunu ortadan kaldırmaya yetmedi. Bundan sonra da dost ve düşman bilsin ki, güçleri böylesi bir soykırıma yetmeyecektir. Biz Apocu bir gücüz. Beyin gücümüzü, ruhumuzu ve irademizi oradan alıyoruz. Bu hareket yıllardır coşkun bir nehir gibi akıp gelerek önüne çekilen tüm bentleri yıkmıştır.

Halkımız her türlü zorluğu, yanmayı, yakılmayı, talanı ve sürgünü yaşadı. Kürdistan toprağı da bu barbarlığa tanıklık etti. Ancak halkımız Önder Apo öncülüğünde toprağı, tarihi ve kültürüyle bir olup, tüm bu saldırılara göğüs germesini bildi. PKK, halkımız için bir özgürlük bayrağı haline geldi. Kahramanların ve şehitlerin partisi oldu. Bugün bu bayrak dünyanın dört bir yanında onurla taşınan bir direniş meşalesi oldu. 2017 yılının Newroz ateşi bu meşaleyle yakıldı. Yiğit Kürt kızları ve gençleri, silahları elinde, zılgıtlarla bayrama gider gibi, savaş cephelerinde ölüme meydan okuyorlar. Bu da gösteriyor ki bu halkı kimse kıramaz ve teslim alamaz.

Bir kez daha 2017 Newrozu’nu başta Önder Apo’ya ve tüm halkımıza kutluyoruz. Kahramanlık haftasına doğru giderken büyük kahramanımız Mazlum Doğan, Egîd, Sêve, Fatma, Pakize, Zilan ve Beritan şahsında bütün şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyor, mücadelelerini başarıya ulaştırma sözü veriyoruz.”

Newroz kutlaması Şanoya Çiya’nın hazırladığı tiyatro gösterimi, Awazê Çiya’nın coşkulu konseri ve gerillaların halayları ile sürdü. 2017 Newrozu’nun zafer hamlesi olacağı mesajını veren gerillalar sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganlarını attı.