Aydar: AKP ve MHP çevrelerinde Öcalan’ı ortadan kaldırma tartışmaları yapılıyor

KCK Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, AP'de devam eden 13’ncü Kürt Konferansı'nda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin konuştu. Aydar,” Bize ulaşan bilgilere göre Öcalan’ın ortadan kaldırılması tartışmaları yapılıyor” dedi.

Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda (AP) devam eden Kürt Konferansı’nda konuşan Koma Civakên Kurdistan (KCK) Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan’ın koşullarına dikkat çekti. Aydar, “Aldığımız bilgilere göre AKP-MHP çevrelerinde Öcalan’ın ortadan kaldırılması tartışmaları yapılıyor. Buna karşı AB ve uluslararası kurumların daha duyarlı olması gerekiyor” çağrısında bulundu.

Aydar, yaptığı sunumda Kürtlerin tarihine değinerek, bugünkü Ortadoğu’daki konumlarına dikkat çekti. PKK  ile Türkiye arasında gerçekleşen barış sürecine de değinen Aydar, “ Bu görüşmelerin baş  müzakerecisiyse sayın Abdullah Öcalan’dı. Ancak 5 Nisan 2015 tarihinden beri Sayın Abdullah Öcalan’la da ilişkiler kesilmiştir. O tarihten beri ağır bir tecrit altında tutulmaktadır. Sayın Öcalan yıllardır barışçıl bir çözüm için çabalıyor. Bu şartlarda tutulması çözümsüzlük ve çatışma demektir” dedi.

‘AKP’NİN İMHA POLİTİKALARINA KARŞI AVRUPA HAREKETE GEÇMELİ’

“Şimdi burada çok önemli ve elimize yeni geçen bir bilgiyi aktarmak istiyorum” diyen Aydar, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”AKP-MHP çevrelerinde Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ı ortadan kaldırılması tartışmaları yapılıyor. Hatta bu tartışmayı yapanlar sonucunun ne olacağını çeşitli yerlerden soruyorlar. Türkiye’de idamı yeniden gündeme taşırmaları, tartıştırmaları bu yönlü bir kararı çıkarma yönünde toplumu şekillendirme yönündeki çabaları da bu çerçevede değerlendiriliyor. Bunlar ne kadar doğru bilmiyoruz. Ama bunların Sayın Öcalan’ı ortadan kaldırılması yönünde geliştirildiğine dair bazı bilgiler bize ulaşıyor. Böyle bir durumun yaratacağı infial ve kaosu düşünmek dahi istemiyorum. Bundan dolayı başta Kürt halkı olmak üzere bütün ilgili çevrelerin, Avrupa Birliğinin, ilgili uluslararası kurumların ve kamuoyunun bu konuda oldukça duyarlı olmaları ve bu temelde bu tehlikeli durumun önüne geçmeleri gerekiyor. Sözlerime son verirken Sayın Öcalan’a yönelik tehdit ve tehlikeye bir kez daha dikkatinizi çekiyor ve konferansın bu konuda tavır sahibi olması yönündeki çağrımı yineliyorum.

‘BİZİ VURMAK İSTİYORLAR’

Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığını hatırlatan Aydar, HDP Eş Başkanları, parlamenterler ve belediye başkanları tutuklamış, binlerce insan yerinden edilmiştir. Türkiye bunlarla da yetinmemektedir. 9 Ocak 2013’te Paris’te katlettikleri 3 Kürt kadın siyasetçi suikastına benzer arayışlar içerisindeler. Çeşitli kaynaklardan bize gelen bilgiler vardır. Buna göre Türkiye, benim de içinde bulunduğum bazı Kürt siyasetçileri öldürmek için suikast timlerini başta Belçika olmak üzere birçok Avrupa ülkesine göndermiştir” uyarasında bulundu.