Barzani ve Erdoğan’a bağlı çeteleri Êzidxan topraklarından çıkaracağz

KDP’ye bağlı çetelerin Şengal’e saldırısına ilişkin açıklama yapan Şengal Gençlik Meclisi, “Barzani ve Erdoğan’a bağlı çeteleri Êzidxan topraklarından çıkartacağız” diyerek tüm gençleri Şengal’e sahip çıkmaya çağırdı.

Şengal Gençlik Meclisi KDP’ye bağlı çetelerin Şengal’e yönelik saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Şengal Gençlik Meclisi, açıklamasını Serdeşt bölgesinde yaptı. Êzda Şengali yaptığı açıklamada, üçüncü dünya savaşının Ortadoğu topraklarında tüm şiddeti ve insanlık dışı yöntemleriyle yürütüldüğü ifade edilerek şunları belirtti: “Sömürgeci zihniyet ve Erdoğan ve Barzani çetelerinin iktidarı kirli ittifaklar amaçlamakta ve bu amaçla toplumun tüm kutsal değerlerine saldırmaktadır. Kutsal Êzidxan toprakları bir kez daha işgal edilmiş ve halkımız üzerinde 3 Ağustos 2014 fermanını devam ettirmek istenmektedir.”

Êzidxan gençlerine çağrıda bulunulan açıklamada “Êzidxan gençleri olarak öncelikle KDP içindeki Êzidîlere ihanet çizgisini terk etmeleri çağrısında bulunarak günün mücadele günü olduğunu ifade ediyoruz. Êzidxan topraklarında Barzani ve Erdoğan işgalini kabul etmiyoruz. Bedeli ne kadar ağır olursa olsun, Erdoğan ve Barzani’nin çetelerini topraklarımızdan çıkartacağız. Sonuna kadar şehitlerimizin takipçisi olacak ve Rêber Apo’nun düşünce ve felsefesiyle devrimci bir duruş ve intikam duygularıyla işgal duvarını parçalayacak ve özgür Êzidxan’ı kesinleştireceğiz.

Şengal için gerçekleştirilen tüm eylemlilikleri selamlıyor ve bu eylemliliklerin en üst düzeyde devam etmesini talep ediyoruz. Tüm Êzidî gençlerine, eylemler içerisinde yer alma ve kutsal Êzidxan’a sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.”