Çarçela'daki operasyon ve çatışmalar devam ediyor

Türk ordusunun Çarçela’da 25 Mart tarihinde başlattığı operasyon devam ederken, gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 2 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Çarçela’daki operasyona ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“25 Mart günü TC ordusunun Hakkari’nin Gever(Yüksekova) ilçesi sınır hattında bulunan Çarçela alanında başlattığı operasyon devam etmektedir. Güçlerimiz 26 Mart günü saat 07.30’da Bayê tepesinde konumlanan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker yaralanmıştır.

26 Mart günü saat 11.30’da TC ordusuna ait Skorsky tipi helikopter ile Bayê tepesine indirme yapmaya çalışırken güçlerimiz ağır silahlarla helikopteri vurmuş ve helikopter indirme yapamadan geri çekilmiştir. Kısa bir süre sonra yine indirme yapmaya çalışan Skorsky tipi helikopter vurulmuş burada 2 asker öldürülmüştür.

Yine 26 Mart günü saat 14.30’da Bayê tepesinde mevzi yapmaya çalışan asker ağır ve ferdi silahlarla vurulmuştur. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

25 Mart günü çıkan çatışmalarda bir arkadaşımızın şehit düştüğünü açıklamıştık. Yaşanan çatışmalarda bir gerillamız da yaralanmıştı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen yaralı gerillamız kurtarılamayarak şehit düşmüştür.”

2 GERİLLANIN KİMLİKLERİ

Yaşamını yitiren 2 gerillanın kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Bahoz Amed
Adı Soyadı: Mehmet Nuri Aslan
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Selvan - Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mart 2017 / Hakkari

***

 Kod Adı: Mervan Piran
Adı Soyadı: Mervan Çiftçi
Doğum Yeri: Hakkari
Anne - Baba Adı: Mahide - Veysi
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Mart 2017 / Hakkari