Çete saldırılarına anında cevap verildi

İşgalci Türk ordusu ve DAIŞ çetelerinin Rojava yönelik saldırıları sürerken, savaşçılarda saldırılara anında karşılık veriyor.

 

YPG Basın Merkezi, İşgalci Türk ordusu ve DAIŞ çetelerinin Rojava yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çetelerin Rojava topraklarına yönelik saldırıları devam etmektedir.

Türk ordusu ve komutası altında hareket eden çetelerin yaptıkları saldırıların sonuçları şu şekildedir:

Türk ordusu 18 Mart günü gece saatlerinde Kobanê’nin doğusunda bulunan Girêsor köyündeki mevzilerimize ağır silahlarla saldırmıştır. Güçlerimiz de saldırılara aynı şekilde cevap vermiştir.

Aynı gece Türk ordusunun komutasındaki çeteler Efrin’in Maranez köyündeki güçlerimizin mevzilerine havan topları ve doçkalarla saldırmıştır.

19 Mart günü Türk ordusu insansız hava araçlarıyla Batı Kobanê sınır hattı boyunca keşif amaçlı uçuş gerçekleştirmiştir.

20 Mart günü Türk ordusunun komutasındaki çeteler Cerablus’taki mevzilerinden Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Şêxler kasabasına havan toplarıyla saldırmıştır.

Aynı günün gece saatlerinde de çeteler, Efrin’in Maranez köyüne havan topları ve ağır silahlarla saldırmıştır. Güçlerimiz de saldırılara anında karşılık vermiştir.

21 Mart günü Türk ordusu, Efrin’in Cindrêsê ilçesinin Hemamê, Mele Xelîla û Derbalût köylerine ağır silahlar ve tanklarla saldırmıştır. Bu saldırıda 3 Özsavunma üyesi yaralanmıştır. Ayrıca öğleden sonra saat 15.00 sularında obüs topları ve doçkalarla Efrin’in Maranez köyüne saldırmıştır.

Aynı gün Türk ordusunun komutasındaki çeteler Kefr Hemra’dan Halep’in Şêx Meqsûd mahallesindeki güçlerimizin mevzilerine havanlarla saldırmıştır.

Türk ordusu gece saatlerinde de saldırılarına devam etmiş, obüs ve havanlarla Efrin’in Maranez ve Belûnê köylerini bombalamıştır. Aynı gece Türk ordusu insansız hava araçlarıyla Batı Kobanê sınır hattı boyunca keşif amaçlı uçuş gerçekleştirmiştir.

Türk ordusunun bu saldırılarına karşı güçlerimiz de istenilen düzeyde karşılık vermiştir."

YPG,  DAİŞ çetelerinin 19 Mart günü Irak sınırına yakın Doğu Cenba köyündeki YPG mevzilerine havan toplarıyla saldırdığını belirtti.