CÎK: 2014’ten beri Enfal harekatı yürütülmektedir

CÎK, Halepçe Katliamı'na ilişkin açıklamasında, "Bugün de ülkemizin Kuzey parçasında 2014'ten beridir bir Enfal harekatı yürütülmektedir" dedi.

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK), Halepçe Katliamı'nın yıl dönümüne ilişkin bugünkü açıklamasında şunları belirtti:

"Operasyonun adı 'Enfal Harekâtı'ydı. Enfal, Kur'an'da bir surenin adı ve mazlumların zalim Ebu süfyan ve Ebu Cehil'in zulmüne karşı, bir savunma savaşıydı. Bu harekât, Kürt halkına ve onların köyleri, tarımı, altyapısı, yolları vs. dâhil yaşam alanlarına yönelik bir dizi sistematik saldırıyla gerçekleştirilen bir soykırım harekâtıydı.

Harekât, 1986’nın başından 1989’a kadar sürdü ve hedef aldığı alanda siviller yaşadığı için çoğu kadın, çocuk ve yaşlı 2.150.000 insanı katledildi. 4000 köy yerle bir edildi ve en az 1 milyon insan göç etmek zorunda kaldı. 

'Halepçe Katliamı yapılırken Katar’da 53 İslam ülkesi toplandı. Türkiye’yi temsilen Kenan Evren katılmıştı. Orada kimse Halepçe Katliamı'ndan bahsetmedi. Orada ağırlıklı olarak Bulgaristan’da yaşayan Türklerin asimilasyonunu engelleyecek kararlar almak üzerinde duruldu ama Halepçe Katliamı görmezden gelindi.

Bugün de ülkemizin kuzey parçasında 2014'ten beridir bir Enfal harekatı yürütülmektedir. BM verilerine göre yüzbinlerce insan yerinden yurdundan edilmiş, evleri barkları yıkılmış ve yüzlerce insanımız bodrumlarda yakılmıştır. Sur'da, Cizre'de, Şırnak'ta, diğer il ve kasabalarda yeşil Kemalistler de panzerlerden Enfal suresini okumaktalar. Kuzey Kürdistan'da katliam yapan PÖH ve JÖH'lerde arma olarak Enfal suresini omuzlarına takmaktalar. Katliam, tecavüz ve işkencelerini sürdürmekteler. 

Mazlum Kürt halkının kanını dökmeye devam edenler de, İslam alemini barışa ve huzura asla kavuşamayacaklardır.

Allah'ın laneti halkımıza Halepçe'leri yaşatanların üzerine olsun."