GÖRÜNTÜLÜ

Cudi: Egid ve Mazlumlar'ın ruhuyla Önderliği özgürleştirelim

Kürt Özgürlük Hareketi’nin kırk yıllık mücadelesinin oluşturduğu ‘Kahramanlık Haftasında’ yaşamını yitirenleri anan gerilla komutanlarından Haydar Cudi, "Egidler'in, Mazlumlar'ın ruhuyla Önderliği ve Kürdistan’ı özgürleştirelim" dedi.

PKK hareketinin öncü kadrolarından Mazlum Doğan’ın Newroz eylemiyle başlayan ve PKK’nin Efsane Komutanı Mahsum Korkmaz'ın (Egid) yaşamını yitirmesi arasında geçen haftayı Kürt halkı ve Kürt Özgürlük Hareketi ‘Kahramanlık Haftası’ olarak karşılıyor. 

'ZİNDAN DİRENİŞİ UMUT OLDU'

Gerilla Komıtanlarından Haydar Cudi, ‘Kahramanlık Haftası’ vesilesiyle ajansımıza konuştu...

Amed zindan direnişinin Kürt halkına umut olduğunu dile getiren Cudi, “Amed zindan direnişi çetin bir süreçti. Bu süreç yeni bir dönemin de habercisi oldu. Tarihte böylesi bir fedai ruhla karşılaşmak mümkün değildir. Kürdistan tarihinde böylesi bir sürecin örneği yaşanmamıştır. Amed zindan direnişi bir halkın umudu haline geldi. Bastırılmış, yok sayılmış bir halk gerçekliğini canı pahasına sonuna kadar savunan bir iradenin sonucudur. Faşist Türk devleti Kürt Özgürlük Mücadelesi karşısında tüm varlığını ortaya koyarak PKK mücadelesini bastırmak, yok etmek istedi. Ama PKK’nin öncü kadrosundan militanına kadar iradesini ortaya koyarak tüm baskılara boyun eğmediğini hesaba katmadı. Bu ruh Amed zindanlarının duvarlarını yıkarak Kürt halkına umut oldu. Direnmenin ruhunu canlandırdı" diye belirtti.

'KEMAL, HAYRİ VE MAZLUMLAR'IN RUHU CANLIDIR!'

Ortadoğu ve dünyada halkların mücadele birliğinin olması gerektiğinin altını çizen Cudi, şöyle devam etti: “Uzun vadeli bir mücadele sürecini ifade etmekteyiz. Dile kolay, 40 yıllık bir serüven. Kürt halkının varlık sürecindeki direnişini aşan, efsaneleşen bir süreç oldu. PKK hareketi, 40 yıllık askeri, ideolojik ve felsefi mücadelesi devam etti ve etmektedir. Bugün halen Amed zindan direnişindeki Kemal, Hayri ve Mazlumlar'ın ruhu canlıdır. Bu ruh, halkların kurtuluşu ve tüm ezilen halkların sesi, rengi ve kültürünü yansıtan bir mücadele abidesi oldu. Bugün PKK mücadelesi salt Kürt halkını temsil etmiyor. İçinde birçok ulustan katılan militanları var. Bu da tüm Ortadoğu ve dünyaya PKK hareketinin mücadele birliğini gösterdi."

'2017'Yİ ZAFERLE TAÇLANDIRALIM'

Cudi şunları da ifade etti: “Faşist sömürgeci Türk devleti, Egid arkadaşın şehadetinden sonra, ‘Apo’nun sağ kolunu öldürdük’ dediler. Önder Apo’nun felsefesi ve paradigması sayesinde gerek Ortadoğu gerekse de tüm Kürdistan’da yeni bir sürecin kaynağı oldu. Bugün Kürdistan’da gelişen gerillacılık sayesinde halkların kurtuluşunu görmekteyiz. Egid’in bize bir miras olarak bıraktığı gerillacılık geleneği günbegün gelişmekte ve Kürdistan’ın dört parçasına yayılmakta. Bakın Rojava da bu artık yaşam buldu. Bunu tüm Kürdistan’da kalıcılaştıracağız. Egidler'in, Mazlumlar'ın ruhuyla 2017 yılını zaferle taçlandıralım, Önderliği ve Kürdistan’ı özgürleştirelim."

Haydar Cudi, Kürdistan gençlerini gerilla saflarında mücadele etmeye çağırdı.