GÖRÜNTÜLÜ

Çukurca'da 3 asker öldürüldü

HPG/ YJA Star gerillalarının Hakkari’nin Çukurca ilçesinde düzenlendiği eylemlerde tespit edilen 3 asker öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 22 Mart günü saat 14.00’de gerillalar tarafından Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan Koordine tepesine ve buraya bağlı Banê tepesine yönelik 2 ayrı koldan ağır silahlarla eylem gerçekleştirildiğini belirtti. HPG, “Eylemin birinci kolu tepede bulunan 2 mevziyi RPG-7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurmuş ve buradaki mevziler imha edilmiştir. Eylemin ikinci kolu ise askerlerin bulunduğu konteynır ve mevzileri vurmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir” dedi.

22 Mart günü saat 21.00’de Havan tepesine yönelik iki ayrı koldan sızma eylemi düzenlendiğini ifade eden HPG, “Bu eylemde güçlerimiz ferdi silahlar ve bombalarla mevzileri etkili bir şekilde vurmuştur. Burada 2 mevzi imha edilmiştir. Eylem sonucunda 3 asker öldürülürken en az 2 asker de yaralanmıştır. Eylem esnasında bir arkadaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür” diye belirtildi.

HPG açıklamasında şu bilgilere de yer verildi:

“Türk devletinin Kürdistan da topyekûn savaş ilanı çerçevesinde yürüttüğü faşist saldırılara karşı HPG metropol birimlerimiz tarafından 2016 yılı Ekim ve Kasım aylarında bir dizi eylem gerçekleştirilmiş ve bu eylem sonuçları tarafımızca açıklanmıştı.

16 Kasım günü Antalya Şehir merkezi Hurma mahallesinde düzenlenen eylem de ilk gelen polis ekipleri etkili bir tarzda vurulmuş 5 polis öldürülmüştü. Eylem esnasında yaşanan çatışma sonucu ise bir arkadaşımız şehit düşmüş ancak arkadaşımızın sicil bilgileri açıklanmamıştı. Şehit düşen Gerillamızı zorunluluklardan ötürü geç açıklamamış bulunuyoruz.

Kürdistan’daki yurtseverlik özüyle yetişerek büyüyen Reşit arkadaş özgürlük mücadelesi saflarına bu berrak duygularla katılım sağlamıştır. Kürdistan halkına karşı yüreğindeki taşıdığı derin bağlılığı büyük bir fedai duruşa, faşizmin saldırını ise büyük intikam savaşına dönüştüren Reşit yoldaş bu iddia ve kararlılıkla en zorlu görevleri sahiplenerek yürütmüş ve şehit düşene kadar da bu iddia ile kendini örgütlemiştir. Yaşamı, militan tarzı ve yürüyüşündeki örnek duruşuyla örnek aldığımız Reşit arkadaşı saygıyla anarken, devrettiği büyük mücadele azmini yaşamsallaştıracağımızı belirtiyoruz.”

2 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren iki gerillanın kimlik bilgileri de şöyle:

Kod Adı: Ciger Roni
Adı Soyadı: Cıwan Aydın
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Ferdane - Feyruz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 22 Mart 2017/ Hakkari

***

 Kod Adı: Reşit Serdar
Adı Soyadı: Muhammed Dündar
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Saliha – M.Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 16 Kasım 2016/ Antalya