DAİŞ çetesi itiraf etti: Polis tedbir almamızı istedi

Amed'de DAİŞ çetelerinin yargılandığı duruşmada bir tahliye çıktı. Sanıklardan Mustafa Deniz, polisin kendilerine "silah taşıyın" imasında bulunduğunu itiraf etti.

Amed'de DAİŞ çetelerinden 4'ü tutuklu 18 kişi hakkında "Örgüte üye olma", "Tehlikeli madde bulundurma" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlarından 15'şer yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 2'nci duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Çetelerin kentte eylem hazırlığında oldukları istihbaratıyla 26 Ekim 2015 tarihinde Kayapınar ilçesinde kaldıkları eve yapılan baskın sırasında çıkan çatışmada Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı adlı polisler ile Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy adlı DAİŞ çeteleri ölmüş, 4 polis de yaralanmıştı. 

Davanın Ekim ayında görülen duruşmasında 12 kişi tahliye edilmişti. Tutuklu 2 sanık ve bazı tutuksuz sanıklar ile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, 2 sanık ise tutuklu bulundukları Antep L Tipi Cezaevi'nden SEGBİS ile duruşmaya katıldı.

Duruşmada, çatışmanın yaşandığı Huzurevleri'ndeki evi kiraya veren mülk sahibi Recep Erten, tanık olarak dinlendi. Dava hakkında görüşünü açıklayan duruşma savcısı, tutuklu sanıklar Mahmut Demirtaş, Emrah Emre, Nihat Turan ve Mustafa Deniz hakkında "kuvvetli suç şüphesi" olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. 

Mütalaaya karşı SEGBİS üzerinden savunma yapan tutuklu sanık Nihat Turan, propaganda yaparak, beraatını talep etti.

POLİS: KENDİNİZİ SAVUNUN, TEDBİRİNİZİ ALIN

DAİŞ çetelerine ev kiralamak ile suçlanan tutuklu sanık Mustafa Deniz ise, Hür Dava Partisi'ne (HÜDA-PAR) yakın oldukları içi PKK'lilerin sürekli kendileri ile uğraştığını savunarak, polise yaptığı başvuruda, "O zaman kendinizi savunun yada tedbirinizi alın" şeklinde yanıt aldıklarını söyledi.

Tutuklu sanık Emrah Emren'in tahliyesine karar veren mahkeme, tutuklu sanıklar Mahmut Demirtaş, Mustafa Deniz ve Nihat Turan'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Savcının davanın esası hakkında mütalaasını hazırlaması amacıyla duruşma, Nisan ayına ertelendi.