GÖRÜNTÜLÜ

DAİŞ’in yuvası haline getirilen Antep ‘HAYIR’ diyor

Anayasa değişikliği için başlatılan referandum çalışmalarında ‘Hayır’ oyları yükselişe geçti. AKP’nin iç ve dış siyasetinden kaynaklanan ekonomik kriz ise gittikçe derinleşiyor. Krizden etkilenen Antep’te esnaf ‘hayır’ diyecek.

Antep ili üretim ve ticaret konusunda başarı sıralamasında 6. sırada yer alıyor. Fakat AKP’nin ekonomik politikalarından kaynaklı gün geçtikçe derinleşen ekonomik kriz, Antep esnafının kepenklerini indirme noktasına getirdi. Tepkili Antep esnafı referandumda ‘hayır’ diyecek.

‘ALLAH ŞAHİTTİR BEN ‘HAYIR’ DİYECEĞİM’

Sabri Behçet: Eğer bu kriz böyle devam ederse Antep esnafının yarısı kepenkleri indirecektir. Bir tarafta ekonomik ve siyasi kriz var diğer tarafta da AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi başkanlıklarının derdine düşmüşler. Allah şahittir ki biz bu durumda da onlara ‘hayır’ diyeceğiz. Referandumda ‘evet’ diyenler mağdur olacaklardır. Büyük bir ekonomik kriz var. Büyük bir işsizlik sorunu da var ve bu soruna bir çözüm bulunmalı. Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’deki ekonomik sorun için ‘hayır’ diyeceğiz.

‘HUZUR İÇİN HAYIR’

Osman Akdoğan: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkeyi savaşa götürüyor. Ben OHAL’e ‘hayır’ diyorum. Eğer Erdoğan böyle devam ederse biz onu hiçbir zaman seçmeyeceğiz. Onun sonu da Saddam gibi olacak. Fakir çocukları ölüyor, sen de başkanlık sistemini getirmeye çalışıyorsun. Biz sana ve zalim arkadaşlarına ‘hayır’ diyeceğiz. ‘Hayır’ demek Türkiye’de yeni bir gelecek getirecek. Bütün demokrat ve barış isteyen kesimlere sesleniyorum, Referandumda ‘hayır’ deyin. 16 Nisan’da ne kadar ‘hayır’ çıkarsa ülke o kadar huzura kavuşur. Eğer Türkiye’de huzur ve demokrasi istiyorlarsa ‘Hayır’ demeliler.

‘ANTEP’İ DAİŞ’İN YUVASI HALİNE GETİRMİŞLER’

Mesüt Garsi: Ben ülkenin tek kişiyle yönetilmemesi için ‘hayır’ diyorum. Eğer tek başına ülkeyi yönetirse demokrasi ve eşitlik ortadan kalkar. Son 14 yılda hiçbir şey değişmedi, iyi bir şey olmadı. Sadece toplu katliam, infaz ve yıkım oldu. Ben yaralı bir şekilde AKP-DAİŞ çetelerinin saldırısından kurtuldum. Antep’i DAİŞ’in yuvası haline getirmişler. Bugün başımıza ne gelecek belli değil. Gün geçtikçe her şey kötüleşiyor. Bunun için ‘hayır’ diyeceğim. ‘Hayır’, Türkiye’nin hayrına olacaktır.

‘BİZ TEK KİŞİLİK REJİM İSTEMİYORUZ’

Mürat Şenci: Antep Kürdistan’ın kadim bir ticaret şehridir. Ekonomik krizden kaynaklı ne turistler ne de tüccarlar şehre geliyor. Ekonomik kriz gün geçtikçe bölgede derinleşiyor. Bunun için 16 Nisan’da ‘Hayır’ diyeceğim. Biz tek kişilik rejim istemiyoruz. Şahsi rejimlerde zülüm ve işkence var. Ülkedeki demokrasi için ‘hayır’ diyoruz. Biz Erdoğan’a güvenmiyoruz. Erdoğan her zaman Kürtleri kendi kirli oyun ve planlarıyla kandırmıştır. Ben bütün Türkiye halkına sesleniyorum, birlikte yaşamamız için en güçlü şekilde ‘hayır’ demeliyiz.