GÖRÜNTÜLÜ

Daquq’ta Newroz kutlandı

Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine bağlı Daquq ilçesinde Tevgera Azadi’nin organize ettiği Newroz’a yüzlerce kişi katıldı.

Güney Kürdistan’da en son kutlama bugün Kerkük’ün Daquq ilçesinde gerçekleştirildi. Yüzlerce kişinin yanı sıra çok sayıda YNK peşmergesinin de katıldığı Newroz kutlamasında konuşan Tevgera Azadi Eşbaşkanı Şilan Şakır, Kürt halkını gelişen saldırılar karşısında ulusal birlik ruhuyla direnişe çağırdı.

Şakır, AKP ile KDP’nin bu yıl ki  Newroz kutlamalarını engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak Newroz alanlarında ortaya çıkan tablonun bu güçleri boşa çıkardığına işaret ederek, şunları söyledi: "KDP-AKP, Amed, Cizir, Kandil ve diğer yerlerdeki Newroz'un kutlanmasını engellemek için el ele verdiler. Ancak herkes gördü ki, tüm engellemelere rağmen on binlerce, yüzbinlerce insan Newroz alanlarına akın etti. Onun için bu Newroz önceki Newrozlar gibi değil dedik. Bu Newroz coşkusuyla halkımızın, düşman cephesinde gerilla ve peşmergeler aynı mevzilerde durarak bu çeteci güruha karşı direnerek tasfiye planlarını boşa çıkardı.” 

Şakır, son dönemlerde Kerkük’te, Kürdistan federe bölge bayrağı üzerinden yürütülen tartışmalara da dikkat çekerek, “ faşist Türk devleti Kürdistan bölge bayrağının Kerkük’te göndere çekilmesine karşı duruyor. Herkes bilmeli ki hiç kimse binlerce şehidin kanı pahasına dalgalanan bölge bayrağına saygısızlık yapamaz. Eğer Türk devleti bugün bu pervasızlığı gösterebiliyorsa, buna karşı tüm Güney Kürdistan siyasi güçleri olarak öz eleştiri vermemiz gerekir. Ancak herkes bilmeli ki, Kerkük kadim bir Kürt kentidir ve öyle de kalacaktır. Hiç kimse Kürdistan bayrağının Kerkük’te dalgalanmasını engelleyemeyecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Koma Şehit Serhat, Koma Ararat, Koma Rojyar ve sanatçı Bêrî Wan’ın türküleri eşliğinde saat 18:00’a kadar halaylar çekildi.