DBP: Ahmet Türk'ün sağlık durumu ciddiyetini koruyor!

DBP, tutuklanan Ahmet Türk'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğuna dikkati çekerken, "Yetkililer tarafından yapılan açıklamalar açık bir şekilde kaygılarımızı artıracak niteliktedir" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hukuk Komisyonu, 46 gündür cezaevinde tutulan ve sağlık durumu giderek ciddiyetini koruyan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ün durumuna ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "73 belediye eş başkanımız haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklanmış ve bulundukları illerden kaçırılırcasına başka illere cezaevine götürülmüştür" denildi.
İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) verilerine göre, hapishanelerdeki ağır tecrit ve olumsuz koşullar sonucu hastalanan veya hasta olup serbest bırakılmayan 323’ü hemen tedavi gerektiren, ağır 905 hasta tutsak bulunduğuna vurgu yapılan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Mardin Büyükşehir Beleye Eş Başkanımız Sayın Ahmet Türk’ün sağlık durumu ciddiyetini korurken yetkililer tarafından yapılan açıklamalar açık bir şekilde kaygılarımızı artıracak niteliktedir. 
Sayın Ahmet Türk AİHM kararlarına aykırı olarak tutuklanmış ve halen cezaevinde olup bir an evvel tahliye edilmesi hukukun ve yasaların gereğidir. Özellikle de Belediye Eş Başkanımız Türk’ün sağlık sorununun ciddiyetini koruduğunun bilinmesine rağmen tutuklamanın da istisnai olduğu bir yargılamada tahliye edilmemesi toplumsal vicdanı yaralamaktadır. Bu nedenle en temel insan hakkı olan yaşam hakkının, hasta bedenlerin sağlıksız ortamlarda geçirerek ihlal edilmesini asla kabul etmiyoruz. 

'SÜRECE YAYILMIŞ İDAM CEZASI!'

Hasta tutsakların tahliye edilmemesi durumu, insan onuruna aykırı bir muamele, işkence ve sürece yayılmış bir idam cezasıdır. Türkiye'deki cezaevlerinde bulunan ve cezaevi koşullarında bulunmamasını gerektirecek düzeyde hasta olan, gerekli tedavilere ulaşmak için dışarıda olması gereken ya da cezaevlerinde hastalığı ağırlaşan tutsaklar derhal tahliye dilerek serbest bırakılması toplum vicdanını rahatlatır."