Dêrîn Peşmergeler: Şengal’e saldırı Türk devletine hizmet ediyor

Şengal’e yönelik KDP-AKP saldırısına bir tepki de Dêrîn peşmergelerden geldi. Süleymaniye’de açıklama yapan Dêrîn peşmergeler, saldırının Türk devletine hizmet ettiğini belirtti.

Dêrîn peşmergeleri (eski peşmergeler) Derneği üyeleri dün akşam saatlerinde Süleymaniye’deki Nali parkında Şengal’e yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Dêrîn peşmergeleri adına açıklamayı okuyan Kamil Mihemed, inşa edilmemiş yüzlerce köy varken, Şengal saldırısıyla yeni yıkımların yaratılmak istendiğine dikkat çekti.

Açıklamada, “Tüm Kürt halkına bu savaşa karşı durma çağrısı yapıyoruz. Kürdistan işgalcilerinin önünde kardeş kavgasına tutuşmayın. Herkes alanlara çıkarak dış güçler tarafından alevlendirilen kardeş kavgasına karşı durmalıdır.”

Basın açıklamasına katılan Dêrîn peşmergelerden Derya Ömer de şöyle konuştu:

“Geçen gün 2 gerilla savaş çıkmasın diye o güçlerin araçlarının önüne atlıyorlarken gördüğümde, 1988 yılında Baas rejimi askerlerinin bizi yıkıma uğratmak için geldikleri zamanı hatırladım. Dış güçlerin elinin olduğu bu savaşa karşı herkes durmalıdır. Kürdistan Dêrîn Peşmergeleri Derneği olarak, bu savaşa karış tepkimizi dile getiriyoruz. Hiç kimsenin kardeş kavgasını düşünmemesini umuyoruz.”

Zahid Mihemed isimli şehit basası ise şunları dile getirdi:

“17 Şubat şehit aileleri olarak her ne şekilde olursa olsun iç savaşa karşıyız. Türk devleti ve işbirlikçisi KDP’yi kınıyoruz. Kürdistan halkına, Kürtler arasında çıkarılmak istenen savaş izin vermemeleri çağrısını yapıyoruz. KDP’ye Türk devletine yardım etmeme ve Kürdistan topraklarına getirmeme çağrısı yapıyoruz. Çünkü Kürdistan toprakları kutsaldır.”