DTK: Öcalan bir an önce özgür kalmalı

DTK Batman Delegasyonu, "Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere koşullarının sağlanması ve Kürt sorununun demokratik yolla çözülmesi için Öcalan’la bir an önce özgür kalması gerekmektedir” dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Batman Delegasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin her hafta düzenlenen basın toplantısının 4’üncüsünü düzenledi. DBP Batman Merkez ilçe binasındaki toplantıya HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP ve DBP’li yöneticiler ile çok sayıda kişi katıldı. 

 DTK Batman Deklarasyonu adına konuşan Adil Erin, DTK’nin hedef haline getirildiğini ve siyaset dışına itilmek istendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:

“DTK’nın amacı bölgede yaşayan halkların sağlık, eğitim, ekonomi ve hukuk gibi sorunlarına çözüm arayan meclis olarak görev yürütmektedir. Aynı zamanda bölgedeki halkların kendi kaderlerini kendilerinin tayin etmesi yönünde siyaset yürüten bir örgütlenmedir. DTK’nın rol ve misyonu bu kadar nettir. Bizler DTK birleşenleri olarak AKP hükümetine çağrımızdır. İttihat ve Terakki zihniyetinden ve heveslerinden bir an önce vazgeçip, Sayın Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakere koşullarının sağlanması ve Kürt sorununun demokratik yolla çözülmesi için Öcalan’la bir an önce özgür kalması gerekmektedir.”