'Êdî bese Öcalan'a özgürlük istiyoruz'

Adıyaman'dan da "Önderliğe özgürlük" şiarı ile Amara'ya yürüyüş başlatıldı. Kürdistanlılar, "Rojbuna te piroz be ey Serok Apo" sloganı ile Amara'ya gidiyor.

Adıyaman'dan da "Önderliğe özgürlük" şiarı ile Amara'ya yürüyüş başlatıldı. Kürdistanlılar, "Rojbuna te piroz be ey Serok Apo" sloganı ile Amara'ya gidiyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Urfa'dan Amara'ya "Önderliğe özgürlük" şiarı ile yüzlerce kişi tarafından başlatılan yürüyüş sabah saatlerinde yeniden başladı. Geceyi ilk durakları olan Suruç'un Aligor Mahallesi'ndeki Kürdistanlıların evlerinde misafiri olarak geçiren yürüyüşçüler sabahın erken saatlerinde taziye evinin önünde bir araya geldi. Yağan yağmur ve soğuk havaya rağmen halaya duran halklar, esnaf, öğrenci ve çalışanlar tarafından Amara'ya doğru uğurlandı. "Rojbuna te pirôz be ey Serok Apo" sloganı ile yeniden Amara'ya doğru yol alan yürüyüşçüler, bu geceyi ise Birecik'e yakın Ararat Dağı'ndaki Almaşar köyünde geçirmeyi planlıyor.

Adıyaman'da da HDP, DBP ve KJA öncülüğünde bir yürüyüş başladı. DBP il binası önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Öcalan baskılı tişört giyinip, "Semsur Önderliğine yürüyor" pankartı açtı. Yürüyüşe dair kısa bir açıklama yapan HDP Adıyaman İl Eş Başkanı Fahriye Akbaba, "Öcalan, tutsaklar ve Kürdistan'a özgürlük" şiarı ile Amara'ya yürüdüklerini ifade etti. Akbaba, "Êdî bese Öcalan'a özgürlük istiyoruz" dedi.

Urfa yolu kavşağına kadar "Bijî Serok Apo" ve "Rojbuna te piroz be ey Serok Apo" sloganı ile yürüyen yüzlerce kişi, kavşakta Amara yolcularını uğurlayacak. Amara yürüyüşçüleri Atatürk Barajı'nı geçtikten sonra yönlerini Gogan (Göklü) beldesine verecek. Yürüyüşçüler, 3 Nisan günü Halfeti etkinliklerine katıldıktan sonra 4 Nisan'da Amara'da olacak.

Üçüncü kol olarak Amara'ya yürüyecek Antep'in ise 3 Nisan'da Birecik Kelaynak tesisleri önünde Urfa kolu ile birleşip yönünü Amara'ya çevirecek.