Ensarioğlu 'tak' diye emrediyor kayyum 'şak' diye yapıyor!

Kayyum atanan Kayapınar Belediyesi'nde işten çıkarmalar ve işe alımlarla özel ilgilenen AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun AKP teşkilatından önerdiği isimler kayyum tarafından en yüksek maaşla işe alınıyor.

AKP’nin seçimle alamadığı DBP’li belediyelere kayyum atamaları hızla sürüyor. Hukukun devre dışı bırakıldığı bir ortamda 54 belediyeye İçişleri Bakanlığı ve valilikler tarafından kayyum atandı. Birçok belediyenin ise yetkileri elinden alınarak, kaymakamlara devredildi ve fiili kayyum durumu oluşturuldu. Şu ana kadar 76 belediye eşbaşkanı da görevden uzaklaştırılarak tutuklandı. Hükümetin “özel” bir önem verdiği Amed’deki belediyelerin tamamında AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun sözü geçiyor. Paravan gibi kullanılan kayyumların Ensarioğlu’ndan habersiz en küçük bir karara dahi imza atmadığı ortaya çıkmıştı. Zamanının büyük çoğunluğunu Amed’deki belediyeleri gezmeye ayıran Ensarioğlu’nun verdiği talimatlar doğrultusunda yüzlerce çalışan sudan gerekçelerle işten atılıyor.

AKP TEŞKİLATLARINDAN ATAMA

Amed’in sürekli gelişen ve pahalı ilçelerinden olan Kayapınar Belediyesi ile özel olarak ilgilenen Ensarioğlu’nun direktifleri doğrultusunda kayyumun atandığı 8 Aralık’tan bu yana 92 personel işten çıkarıldı. Bu personellerden Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan 17’si “sözleşmeleri bittiği” gerekçesiyle çıkarıldı. Bunların yerine Ensarioğlu’nun referans olduğu AKP’nin il, ilçe gençlik ve kadın kolları çalışanları alındı. Özel güvenlik biriminde çalışan 30 personel ise 667 ve 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile “örgüte yakın olma” ihtimali gibi soyut bir iddiayla ihraç edildi. 

HÜKMÜ MAHKEME DEĞİL KAYYUM VERİYOR

Tüm başkan yardımcıları ve birim müdürleri kayyum tarafından değiştirilerek hükümet yandaşı isimler yerlerine getirildi. Belediyeye kayyum olarak atanan Kayapınar İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç daha önce kaymakamlıkta Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Nazım Memiş’i de Başkan Yardımcısı olarak işe aldı. 

Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan 5 personel ise geçmişte cezaevinde tutuklu kaldıkları gerekçesiyle belediyeden çıkarıldı. Bu personelleri hüküm yememesine rağmen emniyetten gelen raporlar göz önünde bulundurularak çıkarıldığı belirtiliyor. 

MAAŞLAR EN ÜST TABAKADAN

İlçede yaşayan kadınların sosyal ve ekonomik entegrasyonuna yardımcı olunan, şiddet gören kadınlara desteğin sunulduğu Kadın Politikaları Müdürlüğü ise birim müdürünün görevden uzaklaştırılmasından sonra fiili olarak kapatıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü de benzer bir gerekçeden dolayı kapalı gözüküyor. 

İşe alınan AKP yandaşlarının tamamının üst tabakadan belediyeye girişleri yapıldığı ve en az 4 bin 500 TL maaş aldığı da ortaya çıktı. 

Öte yandan DBP'li Kayapınar Belediyesi tarafından 4 yıl önce Şırnak’ın Roboski köyünde Türk savaş uçakları tarafından bombardıman sonucu yaşamını yitiren 34 kişi için Diclekent semtinde açılan Rojava Parkı’ndaki Roboski anıtı da dün kayyum tarafından yıkılarak kaldırıldı.