Enternasyonalist iki YPG'linin kimlik bilgileri açıklandı

YPG, enternasyonalist savaşçılar Kanadalı Agır ve Birleşik Krallıklar’dan Berxwedan’ın kimlik bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 21 Aralık’ta Rakka’nın Cebir köyünde yaşamını yitiren enternasyonalist savaşçılar Berxwedan Givara (Ryan Lock) ve Agır Ararat'ın (Nazzareno Antonio Tassoned) kimlik bilgilerini paylaştı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YPG ve YPJ güçlerinin direnişi Ortadoğu'da Kürt gerçekliğini tanıdı. Bugün DAİŞ terörüne karşı kahramanca savaşan ve DAİŞ'e büyük darbeler vuran tek güç YPG’dir. Bunun için vicdan sahibi herkes bu teröre karşı YPG güçlerinin yanında savaşmak  ve tarihi bir rol oynamak istemektir. YPG güçleri DAİŞ’e karşı kahramanca savaşarak tüm dünyadaki insanlığı yanına çekti.

Her iki kahraman arkadaşımız Agır ve Berxwedan 5 Kasım 2016 tarihinde Rakka şehrini DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek için başlatılan hamlede yerini almışlardı. Fırat'ın Gazabı Eylem Odası savaşçılarının yanında DAİŞ çetelerinin büyük darbeler almasında büyük rol oynadılar. Bu arkadaşlarımız Fırat'ın Gazabı Hamlesi'nin ilk gününden beri tüm zorluklara rağmen büyük bir direniş sergileyerek DAİŞ çetelerinde büyük korku yaratmışlardır. Agır (Nazzareno Antonio Tassoned) arkadaş mevzisinde DAİŞ çetelerine karşı son kurşununa kadar büyük bir iradeyle kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır. Berxwedan (Ryan Lock) arkadaşımız hamlenin ilk gününden beri hiç durmadan en ön cephelerde yerini almış, DAİŞ çetelerine karşı fedaice savaşmıştır. Her iki arkadaşımız kahramanlık çizgisinin nasıl olduğunu dost ve düşmana göstermiştir.

Agır ve Berxwedan arkadaşlarımız hep en ön cephelerde yer almak istemişlerdir. Hiçbir tereddüt yaşamayan her iki arkadaşımız diğer arkadaşlara da örnek olmuşlardır. Her iki arkadaşın şehadeti bizi derinden üzmüştür. Direniş bayrağı altında verdikleri mücadele bizler için bir onurdur. Yaşamlarını halkların kardeşliği için adayan her iki arkadaşımız dünyada birer sembol ve örnek olmuşlardır.

Argır ve Berxwedan arkadaşalrın öncülüğünde Rakka hamlesinin direnişinde şehit düşen tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Her iki arkadaşın ailesine başsağlığı diliyor, onların mücadelesinin takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Kod Adı: Berxwedan Givara

Adı Soyadı: Ryan Lock

Ana Adı: Cathrın

Baba Adı: John

Doğum Yeri: Chichester. UK

Şehadet Yeri ve Tarihi: Rakka, Caber Xerbi / 21-12-2016

***

Kod Adı: Agır Ararat

Adı Soyadı: Nazzareno Antonio Tassoned

Ana Adı: Tina
Baba Adı: Mark

Doğum Yeri: New Market-Ontario-Canada

Şehadet Yeri ve Tarihi:  Rakka, Caber Xerbi / 21-12-2016