GÖRÜNTÜLÜ

‘Erdoğan ve ÖSO Minbic’e ölüm ve talan getirmek istiyor’

Minbic Askeri Meclisi’ne bağlı Liwa Siqur Şîmal savaşçıları Recep Tayyip Erdoğan’ın Minbic üzerine söylem ve tehditlerine tepki gösterdi.

Minbic’in Cerablus’a sınır olan Dadat Cephesi’ni koruyan Liwa Siqur Şîmal savaşçılarının noktaları ve Türk devletine bağlı ÖSO’nun noktaları neredeyse karşılıklı. Ajansımıza konuşan Liwa Siqur Şîmal savaşçıları Türk ordusunun zaman zaman ağır silahlarla mevzilerine saldırdığını, ÖSO’nun ise halkı soyduğunu dile getirerek Türk devleti ve ÖSO’nun Minbic’e girmesini kabul etmeyeceklerini ve topraklarını savunacak güçte olduklarını söyledi.

‘MİNBİC’TE YÜZLERCE ŞEHİDİN KANI VAR’

Liwa Siqur Şîmal Komutanı Kawa Minbic Erdoğan’ın “Minbic’e gideceğiz” sözlerine ilişkin şunları dile getirdi: “Erdoğan ‘Minbic’e gideceğim’ diyor. Biz Minbic’in çocuklarıyız ve bu sınırları bizler koruyoruz. Halk da kabul etmiyor. Birkaç gün önce Minbic’te halk eylemi oldu. Halk, ‘Erdoğan’ı istemiyoruz’ diyor. Minbic’e girmeye ne hakları var. Minbic arkadaşlarımızın canıyla kurtarıldı, o kadar şehit verdik. YPG ve YPJ de Minbic’in özgürleştirilmesine yardımcı olmak için geldi. Onların yardımıyla Minbic özgürleştirildi ve daha sonra şehirden çıktılar. Biz hepimiz Minbic çocuklarıyız. Türk ordusu geçenlerde yine ağır silahlarla bölgemize ve mevzilerimize saldırdı. Havan attılar ve bu havanlardan 3-4 tanesi köyün içine düştü. Sonuçta köy halkı bu saldırılardan zarar görüyor.”

‘HALKI SOYUYORLAR’

Türk devleti tarafından Minbic sınırına yerleştirilen ve ÖSO adı verilen grupların çete gurupları olduğunu dile getiren Kawa Minbic, “Bazı çeteleri buraya yerleştirmişler, hepsi hırsız. Herkes biliyor ki Türk devleti bir çete oluşturmuş. ÖSO denilen çetelerinin yaptığını halktan sorun. Biz sınırdayız, burada bir kontrol noktaları var. Minbic’in günlük ihtiyaçlarını karşılayan tüccarlardan 300-400 dolar alıyorlar. Onlarla bizim kontrol noktamız arasında duran kırmızı arabayı görüyorsunuz. Orası mola yeri. İnsanlar gece kapı kapınınca gelip orada dinleniyor. Gelip orada bile insanların parasını alıyorlar. Birinden o kadar para alıyorlar, sonra yetmiyor elindeki telefonu da alıyorlar. İnsanlık bile kalmamış. Biz Minbic’in çocukları ve halkı olarak böyle bir gücün bizim özgürlüğümüz için bir şey yapacağına inanmıyor ve kabul etmiyoruz” diye konuştu.

‘KENDİMİZİ VE HALKLARIMIZI KORUYORUZ’

Liwa Siqur Şîmal savaşçısı Agit Minbic Türk ordusu ve ÖSO’nun tarihleri bilindiğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Hepsi hırsızlar, halkın eşyalarını çalıyorlar. DAİŞ her gün insan kaçırıyor. Ama Erdoğan DAİŞ’i destekliyor. Erdoğan onları destekliyordu ama şimdi onlara karşı savaştığını söylüyor. Biz Minbic halkları olarak şu anda hiç sorun yaşamıyoruz. Burada YPG ya da YPJ yok. Biz hepimiz Minbic Askeri Meclisi’ne bağlıyız ve Minbic’in çocuklarıyız.”

Savaşçılardan Fırat Minbic, “Erdoğan ve ÖSO hiç Minbic’e girme hayali kurmasın. Biz Minbic’in çocuklarıyız. Biz birçok arkadaşımızı şehit verdik ve Minbic’i bizler koruyacağız. Bugün artık herkesin gerçeğini biliyoruz. Kendi kendimizi ve halklarımızı savunuyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’Yİ DE ÖSO’YU DA İSTEMİYORUZ’

Refik Sellum isimli savaşçı ise Türk devletinin desteğiyle hareket eden ÖSO’nun Minbic’i halkı kurtarmak ve halk için demokratik bir sistem geliştirmek için istemediğini söyleyerek devamla şöyle konuştu: “Halkın parasını çalmak istiyorlar. Onların elinde olan birçok köy hepsi hırsızlık yaptıklarından şikayetçi. Erdoğan basın üzerinden bir propaganda olarak hep ‘biz Minbic’e gireceğiz’ diyor. Türk devletinin de ona bağlı çetelerinde topraklarımıza girmesini istemiyoruz. Çünkü onların bize ve halklarımıza fayda değil ölüm ve talan getireceğini biliyoruz. Minbic Askeri Meclisi savaşçıları olarak topraklarımızı koruyacak gücümüz var ve kimseye ihtiyacımız yok. Bir gün ihtiyacımız olursa da gerçekten kim bize yardımcı olur biliyoruz.”