GÖRÜNTÜLÜ

Eski KCK davası tutukluları: Boyun eğmedik, eğdiremezler

AKP/MHP iktidarının mevcut gözaltı, tutuklama furyasının siyasi soykırım operasyonlarını aştığına dikkat çekerek, “Yine boyun eğmeyeceğiz” vurgusu yaptı.

AKP/MHP iktidarı tarafından, Kürdistan’da  yürütülen operasyonlarda binlerce Kürt tutuklandı. Gözaltına alınanlar aile ve avukatları ile görüştürülmezken, keyfi biçimde haftalarca nezarethane hücrelerinde tutuluyor. Operasyonların en yoğun yürütüldüğü Kürdistan kentlerinden Mardin’de şu ana kadar yüzlerce kişi tutuklanırken, yüzlercesi de halen gözaltında. 

Mardin’de 2009 ve 2011 yılları arasında yürütülen siyasi soykırım operasyonları kapsamında KCK üyesi oldukları gerekçesi ile tutuklanan HDP Mardin İl Eş Başkanı Ali Aslan ile Abdulkadir Çorğatay, yeni dönemde yürütülen operasyonları ANF’ye değerlendirdi. 

‘O DÖNEM DE AMAÇLARI DİRENİŞİ KIRMAKTI’ 

AKP ve Gülen cemaati eliyle yürütülen siyasi soykırım operasyonları kapsamında 2011 yılında tutuklandığını ve 4 yıl tutuklu kaldığını hatırlatan HDP Mardin İl Eş Başkanı Ali Aslan, operasyonların o dönem de amacı ne ise şuan da aynı olduğuna dikkat çekti.   

‘KCK OPERASYONLARI İLE KIYASLANAMAZ BİR SALDIR VAR’

Bugün yürütülen operasyonların “Siyasi soykırım operasyonu” olarak değerlendirilmesinin yeterli olamayacağını belirten Aslan, bugün artık fiziki, siyasi, kültürel, sosyal her alanda ve artık formaliteden bile olsa hiçbir hukuki çerçeve olmaksızın, bir baskı ve saldırı dalgası altında olduklarının altını çizdi. 

Aslan, AKP/MHP saray rejiminin bugün artık herhangi bir biçimsel hukuk örtüsüne bile gerek duymadığını ve alenen saldırı, infaz ve tutuklamaya giriştiğini dile getirdi. Yaşanan durumu AKP faşizminin artık hiçbir sınır tanımaması şeklinde değerlendiren Aslan, siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklandıkları dönemde en azından belli bir gözaltı süresi ve savunma haklarının bulunduğunu söyledi. Aslan, “Ancak şu anda ne kadar süre gözaltında kalınacağı belli değil, avukat yok, savunma hakkı yok, aile ile görüşme yok. Yani AKP/Ssaray ne hukuk, ne insanlık ne etik tanımıyor” dedi. 

‘DİRENİŞİ KIRAMAZLAR’

Siyasi soykırım operasyonlarının direnişlerini kırmak için yürütüldüğünü söyleyen Aslan, o dönemde yapılan tutuklama ve saldırıların sonuç almadığını daha sonra net olarak görüldüğünü ifade etti. Aslan, devamında şunları ifade etti: “O dönemde sonuç alamayan AKP saray rejimi bugünde sonuç alamaz. O dönemde boyun eğmedik, şimdi de boyun eğmeyeceğiz”

‘AKP, CEMAATE YÜKELDİĞİ OPERASYONLARIN DAHA AĞIRINI GERÇEKLEŞTİRİYOR’

KCK operasyonları adı altında yürütülen siyasi soykırım operasyonlarında tutuklanan ve yaklaşık 4 yıl cezaevinde kalan İHD yöneticisi Abdulkadir Çorğatay, o gün yürütülen operasyonların Kürt halkının en direngen unsurlarını siyaseten devre dışı bırakmayı amaçladığını belirtti. AKP’nin o dönemde cemaatle işbirliği yaparak kendilerini tutukladığını belirten Çorğatay, “AKP daha sonra bu operasyonları cemaate yüklendi, ancak AKP sıkışınca o gün cemaate yüklediği operasyonların daha ağırı ve kapsamlısını bugün devreye koydu. AKP bugün olduğu gibi o gün yürütülen operasyonların da sorumlusudur”  dedi.

‘BU OPERASYONLARI YAPANLARDA TUTUKLANACAK’

Çorğatay, AKP/MHP rejiminin daha önce cemaat ile ortak yürüttüğü siyasi soykırım operasyonlarının yürütücülerinin bugün tutuklu bulunduğu hatırlatması yaparak, şöyle konuştu: “O gün bizleri tutuklayan hakim ve savcılar bugün tutuklu, bugün yine aynı tutuklamaları yapan hakim ve savcılar da yakın gelecekte tutuklanacaktır ve hesap verecektir.” 

Siyasi soykırım, fiziki soykırım ve her türlü baskı ve saldırıya karşı direniş içerisinde olacaklarını vurgulayan Çorğatay, AKP saray faşizmine asla boyun eğmeyeceklerinin mesajını verdi.