Fırat’ın Gazabı şehitleri toprağa verildi

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 2 YPG savaşçısı ve bir Asayiş Güçleri Üyesi, Şehit Rüstem Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurladı.

Serêkaniyê, Dirbêsiyê ve Til Temir kentlerinden gelen yüzlerce kişi, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde şehit düşen YPG savaşçıları Izedîn Silêman (Serhed Jînda), Hemîd Kilêşan (Rodî Ezîziyê) ve Ezîziyê Köyü’nde mayın patlaması sonucu şehit düşen Asayiş Güçleri Üyesi Salih Salih’in cenazelerini Serêkaniyê Roj Hastanesi’nden alarak Şehit Rüstem Cudi Şehitliği’ne götürdü.

Şehitlikte YPG-YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenlendi. Törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Abdulrezaq Ehmed bir konuşma yaparak, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi ve Halepçe katliamında şehit düşenleri andı.

TEV-DEM Cizire Kantonu Meclis Eşbaşkanı Xelîl Osman ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Şehitlerin kahramanlıkları ve fedakarlıkları sayesinde büyük kazanımlar edindik. Düşmanlarımız her mart ayında bizi yok etmek istedi. Ancak, mart ayı Kürt halkı için özgürlük ve aydınlık ayıdır.”

Konuşmaların ardından, cenazeler sloganlar eşliğinde toprağa verildi.