GÖRÜNTÜLÜ

‘Gençlik kriz üreten sisteme karşı harekete geçmeli’

Güney Kürdistan’daki Yurtsever Gençlik Örgütü, Kerkük üniversitesi eğitim fakültesinde “krizin aşılmasında gençliğin rolü” konulu seminer düzenledi.

Seminerde konuşan, Yurtsever Gençlik Örgütü üyesi Brusk Kerkuki, Güney Kürdistan’da iki yıldır giderek derinleşen siyasi, ekonomik ve toplumsal krizin mevcut siyasal sistem ve iktidar güçlerinden kaynaklandığını, krizin aşılması bir tarafa her geçen gün derinleştiğini hatırlatarak, “Gençlik her yerde örgütlenerek sisteme karşı güçlü duruş gerçekleştirebilir” dedi.

Gençliğin en büyük değişim gücü olduğuna ve bunun da yaşa bağlı olmadığına dikkat çeken Kerküki, şöyle devam etti: “Gençlik toplumun en dinamik gücüdür. Kuşkusuz yaş da önemlidir, ancak gençlik sadece yaşla alakalı olan şey değil, yenilik arayışıyla alakalıdır.

İktidarcı toplum gençliğin bu arayışı önünde engeldir. Ancak gençlik verili baskıcı, sürekli sorun üreten sistem karşısında örgütlenerek, toplumsal bilinçlenmede öncülük rolünü oynamalıdır. Kriz üreten, toplumu sürekli baskı altında tutan sistemin aşılması için iktidar güçleri üzerinde gerekli baskıyı oluşturan ve buna karşı harekete geçen öncü güç olmalıdır gençlik.”