Genel İş Dersim toplantısı yapıldı

Devrimci İşçi Sendikasına (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Dersim Şubesi 6. Olağan toplantısını gerçekleştirdi

Devrimci İşçi Sendikasına (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası Dersim Şubesi 6. Olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya katılan HDP Milletvekili adayı Edibe Şahin; “Bu yeni yaşamda kendi halk meclislerimizi kurarak yaşamımızı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, Belediye Eş başkan yardımcıları Hüseyin Tunç, HDP Dersim Milletvekili Adayı Edibe Şahin, DİSK Genel İş Sendika Başkanları ve Temsilcileri, Siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı.

EDİBE ŞAHİN: ‘HEPİMİZ EMEKÇİYİZ, İŞÇİYİZ’

Toplantıda kısa bir açıklama yapan HDP Milletvekili Adayı Edibe Şahin, uzun zamandır bu yolda mücadele eden yoldaşlar olduklarını söyledi. Sendikal mücadelede yaşamını yitiren ve bedel verenlerin önde saygıyla eğildiğini dile getiren Şahin; “Biz farklı bir anlayış getireceğiz demiştik, bizler işveren değiliz. Hepimiz emekçiyiz, işçiyiz ve birlikte çalışıyoruz, o zaman verdiğimiz sözü gerçekleştireceğiz. Kararlarımızı da birlikte alacağız. Ben inanıyorum ki koşullara rağmen en iyisini yapmaya çalışıyoruz.”dedi.

“Bizler bütün ezilenler olarak diyoruz ki HDP’nin yeni yaşamında yeniden var olacağız” direk ezilenlerin ortak mücadelesine vurgu yapan Şahin, “Bu yeni yaşamda kendi halk meclislerimizi kurarak yaşamımızı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

Ardından söz alan Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul HDP’nin yeni yaşamında, emekçilerin daha güçlü olacaklarına değinerek, 8 Haziranda aydınlık bir yaşamın anlam bulacağını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Disk Genel İş Sendika Başkanı Hasan Çiçek’e emeklerinden dolayı plaket verilerek, Sendika başkanlığı ve yönetimi için 115 delege oy kullanılarak başkan ve yönetim üyelerini seçti. 

...